Sólymok csillagvilága

Mészöly Miklós - Sólymok csillagvilága

"A Magasiskola a magyar próza ritka metszésű darabja, melynek mintáját mintha az arisztotelészi mérték igényében kereshetnénk. Bármely minimális elemének hiánya, de többlete is összeroppanthatná az arányokat." Thomka Beáta

1956 nyara! Egy nyár izzásig feszült létszünet, várakozás és felkészülés baljós idillje. Egy este váratlanul felhív a barátom, s azt kérdezi, nem volna-e kedvem meglátogatni az ohati kísérleti solymásztelepet (az egyetlent az országban), ahol jó ismerőse a vezető fősolymász? Egy- vagy másfél hetes kiruccanásról fenne szó, s tőlem függ, mennyire futja a türelmemből, időmből. Nem sejthettem még legalábbis biztosan nem , hogy hamarosan egy másfajta beavatásra is megjön a meghívás; a forradalom röpte mentén. Közép-európai véletlen, hogy a két beavatás, onnét a szédítő magasságokból nézvést, és mélyebb áramlataik logikáját
tekintve nem is olyan nagyon különböznek írta a szerző a Magasiskola keletkezéstörténetéről 1995-ben.

Meg kell szokni az állandó szelet, az árnyéktalanságot; ha akarsz, kilométereket nyargalhatsz lóháton, mégsem érzed úgy, hogy megérkeztél valahová; a pusztai égbolt bezár, mint egy fényketrec; mintha billiówattos lámpa tűzne a szemedbe, folyton a nyomodban van, mindenütt megtalál; ennyi erővel cellában is ülhetnél, rács mögött, ott egy százas körte ugyanezt megteszi; ha legalább látnál valakit a közelben, aki hozzád csatlakozik, megszólít, akkor eltökélhetnéd, hogy néma maradsz de sehol senki, sehol egy ember. Vallani fogsz.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Sólymok csillagvilága ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sólymok csillagvilága ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  168
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9789636765811
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2682079 / 1157472  TAGS:
  Online Sólymok csillagvilága ebook, könyvet Sólymok csillagvilága FB2, Download Sólymok csillagvilága PDF , Download Sólymok csillagvilága MOBI, Online Sólymok csillagvilága könyvet, ingyenes letöltések Sólymok csillagvilága IPhone, Online könyvet Sólymok csillagvilága PDF, ingyenes Sólymok csillagvilága DJVU, ingyenes letöltések Sólymok csillagvilága TXT, letöltések Sólymok csillagvilága RTF, Online Sólymok csillagvilága FB2 , e-könyvet Sólymok csillagvilága letöltések TXT, ingyenes Sólymok csillagvilága letöltések könyvet, e-könyvet Sólymok csillagvilága download MOBI, letöltések Sólymok csillagvilága IPad, olvas Sólymok csillagvilága MOBI, olvas Sólymok csillagvilága DOC, ingyenes Sólymok csillagvilága AWZ, Download e-könyvet Sólymok csillagvilága iPad , ingyenes Sólymok csillagvilága DJVU, Download Sólymok csillagvilága e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sólymok csillagvilága DVD, olvas Sólymok csillagvilága TXT, Book Sólymok csillagvilága letöltések DJVU, Sólymok csillagvilága letöltések könyvet ingyenes, Sólymok csillagvilága letöltések könyvet pdf ingyenes, Sólymok csillagvilága pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sólymok csillagvilága pdf ingyenes, Sólymok csillagvilága letöltések könyvet epub ingyenes, Sólymok csillagvilága ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply