Sohase volt jó az a nagy sietség

Móra Ferenc - Sohase volt jó az a nagy sietség

Móra Ferenc máig a legkedveltebb klasszikus írónk. Töretlen népszerűségét kimeríthetetlen mesélőkedvének, varázslatos szókincsének és utánozhatatlan, kacagtató humorának köszönheti. A történetszövés, az írás megunhatatlan varázslója ő, legyen szó gyermekkori élményekről, adomákról vagy mesés történetekről. Elbeszéléseinek az olvasót mosolyra fakasztó darabjait gyűjtöttük össze e kötetben, melyeket átsző csöndes, kedves derűje; a válogatói szándék "úgy gondolja", ránk férnek ezek a történetek.
Móra Ferenc biztos kézzel fogalmaz meg máig aktuális, már-már örök érvényű igazságokat rólunk, hétköznapi, egyszerű emberekről, s a hatalomban ülő nagyokról, a maga sajátos módján vésve emlékezetünkbe, hogy az előbbiek nem olyan "kicsik", és a nagynak látszók meg többnyire nem is olyan "nagyok". Sőt.

"- No, asszony, de ráérsz. Tán kisültek már a görlicék?
– Ki is sültek, ki is hűltek. Fenjön kend hamar kést, mert mindjárt itt lösz a kutyafejű barátja.
A késfenés mindig az ember dolga. Ügyes ember úgy tudja csattogtatni a kést a fenőkövön, hogy a harmadik szomszédot is eszi az irigység amiatt, amit azzal vágnak. Pali papucsos pedig olyan nagyon ügyes ember volt, hogy az asszony alig tudott tőle szót érteni Ali Patlidzsánnal, mikor odasuhogott a ház elé az ünneplő kaftánban.
– Jó asszony, itt lakik-e az én barátom, a becsületes Pali Pál István, és vár-e már nagyon engem, az ő méltatlan barátját?
– Vár ám, jó embör, mert már nagyon éhös, még az idén nem övött török pecsenyét.
– Mi-it beszélsz, te átkozott méhnek tökéletlen gyümölcse?
– Nem hallod, te bolond, hogy köszörüli a kést a kamrában? Legelőször is azt a két nagy szőrös füledet vágja le, Isten bocsássa mög a gusztusát!
– Héj, a sejtán hordjon el benneteket! – ordította el magát a török és esze nála nélkül vitte ki a kontyát a Latrán utcából.
– Ne te ne! – kurjantotta el magát az asszony is, s erre Pali papucsos is kiugrott a kamrából, kezében a nagy görbe bicskával.
– Hát tégöd tán a nyavalya tör, te asszony?
– Törje ki kendöt avval az ördögfajzotta barátjával együtt! Hát nem látta kend, hogy fölkapta a konyhán a két sült görlicét, oszt elszaladt velük?
– Hű, a könyörgője ne lögyön annak a Mahomed hóna alul kihullott szurokrágónak! – eredt inába a Pali az Alinak, dühösen forgatva a kezében a kardbicskát.
Az utca végén már majdnem beérte, mert a töröknek elfogyott a lélegzete. Egy kicsit hátra is billentette a fejét, hátha csak figurázik az a kótyagos gyaur?
– Csak legalább az egyiköt! – emelgette a bicskát a gyaur, amint észrevette, hogy a töröknek egyezkedő szándéka van. – Isten neki, a másikat vidd haza békességben, de az egyiköt én öszöm mög, ha addig élök is!
– Egyen meg tégöd a fekete ábrázatú Harut és Marut angyal! – hörögte a török, aki most már világosan látta, hogy az ő magyar barátja emberhússal élő dzsinn.
Avval rúgott egyet magán és ereje maradékával beugrott a várkapun."
A Könyv Magyarul!


Letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  280
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  406 gr
  ISBN:
  9789639240605
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2709227 / 1170812  TAGS:
  Online Sohase volt jó az a nagy sietség ebook, könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség FB2, Download Sohase volt jó az a nagy sietség PDF , Download Sohase volt jó az a nagy sietség MOBI, Online Sohase volt jó az a nagy sietség könyvet, ingyenes letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség IPhone, Online könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség PDF, ingyenes Sohase volt jó az a nagy sietség DJVU, ingyenes letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség TXT, letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség RTF, Online Sohase volt jó az a nagy sietség FB2 , e-könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések TXT, ingyenes Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések könyvet, e-könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség download MOBI, letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség IPad, olvas Sohase volt jó az a nagy sietség MOBI, olvas Sohase volt jó az a nagy sietség DOC, ingyenes Sohase volt jó az a nagy sietség AWZ, Download e-könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség iPad , ingyenes Sohase volt jó az a nagy sietség DJVU, Download Sohase volt jó az a nagy sietség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sohase volt jó az a nagy sietség DVD, olvas Sohase volt jó az a nagy sietség TXT, Book Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések DJVU, Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések könyvet ingyenes, Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések könyvet pdf ingyenes, Sohase volt jó az a nagy sietség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sohase volt jó az a nagy sietség pdf ingyenes, Sohase volt jó az a nagy sietség letöltések könyvet epub ingyenes, Sohase volt jó az a nagy sietség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply