Snagovi jegyzetek


“Örömmel nyújtjuk át az olvasónak az 56-os forradalom egyik kapitális, de mindeddig bujkáló dokumentumát: Nagy Imre snagovi jegyzeteit, amelyekből pontos, sokszor meglepő, s majd mindig fájdalmas betekintést nyerhetünk a forradalom kivégzett miniszterelnökének 1956 őszén-telén és a rákövetkező év első hónapjaiban papírra vetett gondolataiba. (…)
Az 1956. november végén Romániába hurcolt magyar kormányfő a számára kijelölt kényszerlakhelyen mind nagyobb elszigeteltségben és egyre mostohább körülmények között élt 1957. áprilisi őrizetbe vételéig és Magyarországra hurcoltatásáig. A snagovi házi őrizet annyiban azonban jobb volt az ezt követő fogság viszonyainál, hogy gondolatait Nagy Imre “szabadon” papírra vethette, sőt folyamodásait is megírhatta (ámbár azokat úgyszólván soha nem továbbították a címzetteknek). Ebből a sajátos helyzetből született a Gondolatok, emlékezések címet viselő, műfajilag teljesen egyedülálló dokumentum.
Az emlékirat és a hozzá csatlakozó szövegek közvetlen betekintést nyújtanak a politikus Nagy Imre gondolkodásába. Nagy tudta, hogy az őrizetét ellátó román titkosrendőrség rendszeresen betekint papírjaiba, valószínűleg sejtette, hogy azoknak egy részét vagy mindegyikét le is másolják, ennélfogva óvatosabban írt, mint tette volna, ha szabad emberként formálhatja gondolatait. Másodszor: Nagy többé-kevésbé tisztában volt vele, hogy lényegében már a vádlottak padján ül, s az ellene szóló vádakat azok fogalmazzák meg, akik őt e kényszerlakhelyre hurcolták. Ezért aztán tollát nemcsak az önvizsgálat és a történeti megértés szándéka vezette, hanem az a hallgatólagos tudat, hogy mindaz, amit papírra vet, akarva-akaratlanul egy védőirat része is. (…)
Ne csak olvassuk ezt a védőbeszédet, hanem igyekezzünk mélyebb, első olvasásra még rejtőzködő, aztán egyre plasztikusabban megjelenő igazságát megérteni!”(Kende Péter előszavából)A Könyv Magyarul!


Letöltések Snagovi jegyzetek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Snagovi jegyzetek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  447
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  814 gr
  ISBN:
  9789639610552
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2112857 / 1119609
  Format:


  TAGS:
  Online Snagovi jegyzetek ebook, könyvet Snagovi jegyzetek FB2, Download Snagovi jegyzetek PDF , Download Snagovi jegyzetek MOBI, Online Snagovi jegyzetek könyvet, ingyenes letöltések Snagovi jegyzetek IPhone, Online könyvet Snagovi jegyzetek PDF, ingyenes Snagovi jegyzetek DJVU, ingyenes letöltések Snagovi jegyzetek TXT, letöltések Snagovi jegyzetek RTF, Online Snagovi jegyzetek FB2 , e-könyvet Snagovi jegyzetek letöltések TXT, ingyenes Snagovi jegyzetek letöltések könyvet, e-könyvet Snagovi jegyzetek download MOBI, letöltések Snagovi jegyzetek IPad, olvas Snagovi jegyzetek MOBI, olvas Snagovi jegyzetek DOC, ingyenes Snagovi jegyzetek AWZ, Download e-könyvet Snagovi jegyzetek iPad , ingyenes Snagovi jegyzetek DJVU, Download Snagovi jegyzetek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Snagovi jegyzetek DVD, olvas Snagovi jegyzetek TXT, Book Snagovi jegyzetek letöltések DJVU, Snagovi jegyzetek letöltések könyvet ingyenes, Snagovi jegyzetek letöltések könyvet pdf ingyenes, Snagovi jegyzetek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Snagovi jegyzetek pdf ingyenes, Snagovi jegyzetek letöltések könyvet epub ingyenes, Snagovi jegyzetek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply