Skót tündérmesék


Ezek a tündérmesék a skót népmesekincs legismertebb darabjai. A legtöbb mese hátterét vagy témáját a zord tájat uraló és kiszámíthatatlan elemek megszemélyesítője, Beira, a télkirálynő és alattvalói adják. Beira, a kemény és kegyetlen asszony Skóciára szabadítja a téli viharokat és hófúvásokat. Halálos ellenségei Angus és Bride, a napfény és a melegség tündérkirálya és tündérkirálynője, akik minden évben halálos csatákat vívnak Beirával a Skócia fölötti uralom megszerzéséért.
Eközben az északi égbolton a fürge emberek sarki fényként táncolnak, vagy vívnak viadalt életre-halálra. A hideg vizű tengerszorosokban és kiszámíthatatlan áramlatú tengerágakban a Minch kék emberei hajókat süllyesztenek el, ám ha a hajóskapitány jól felel kihívásukra, úgy bosszankodva alámerülnek és hagyják békében tovahaladni a hajósnépet. Ám a szárazföld sem biztonságosabb. Ott nőnemű vízi tündérek várakoznak lesben a gázlóknál, hogy a gyanútlan utazókat elbájolják, majd elvegyék mindenüket, még életüket is. Egy másik történetben a félelmetes harcos láthatatlanná válva csap le ellenfelére, miközben egész testéből pusztán egy ide-oda ugráló vörös foltocska látszik. És a nyugodt napokon, amikor sima a tenger színe, az emberek előtt felsejlik a Hullámok Alatti Ország rejtélyes és mágikus világa királynőjével, aki a félelmetes harcosok hírében álló Fean-klán segítségére szorul és országa a beszélő fókák királyságával határos.
Conall és a mennydörgő boszorkány történetében a hős egy gonosz boszorkány ellen vív harcot, amely tűzgolyókat hajigál Skóciára. Majd megismerjük a halottlátó asszony történetét, aki egy tündérgyermek dajkájaként csodás ajándékot kap: képes a múltba látni és régen meghalt emberekkel beszélgetni. Majd elénk lép Finlay, aki az óriásoktól megszerzi a varázspálcát, amellyel a kőoszlopokból hús-vér harcosokat varázsol, és a király összes ellenségét legyőzi. A zöld sziget hősei című mesében a királykisasszonyt egy toronyban tartják fogva, és várja bátor hercegét, hogy kiszabadítsa őt. De megszabadulhat-e valaha is?
Ez csupán ízelítő abból a válogatásból, amit Donald A. Mackenzie száz évvel ezelőtt, a Skót-felföldet járva lejegyzett, és most, a kötet megjelenésének századik évfordulóján, magyar nyelven első ízben kerül az olvasóközönség elé.A Könyv Magyarul!


Letöltések Skót tündérmesék ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Skót tündérmesék ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  218
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  362 gr
  ISBN:
  9789633988251
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2708005 / 1170073
  Translator:


  TAGS:
  Online Skót tündérmesék ebook, könyvet Skót tündérmesék FB2, Download Skót tündérmesék PDF , Download Skót tündérmesék MOBI, Online Skót tündérmesék könyvet, ingyenes letöltések Skót tündérmesék IPhone, Online könyvet Skót tündérmesék PDF, ingyenes Skót tündérmesék DJVU, ingyenes letöltések Skót tündérmesék TXT, letöltések Skót tündérmesék RTF, Online Skót tündérmesék FB2 , e-könyvet Skót tündérmesék letöltések TXT, ingyenes Skót tündérmesék letöltések könyvet, e-könyvet Skót tündérmesék download MOBI, letöltések Skót tündérmesék IPad, olvas Skót tündérmesék MOBI, olvas Skót tündérmesék DOC, ingyenes Skót tündérmesék AWZ, Download e-könyvet Skót tündérmesék iPad , ingyenes Skót tündérmesék DJVU, Download Skót tündérmesék e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Skót tündérmesék DVD, olvas Skót tündérmesék TXT, Book Skót tündérmesék letöltések DJVU, Skót tündérmesék letöltések könyvet ingyenes, Skót tündérmesék letöltések könyvet pdf ingyenes, Skót tündérmesék pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Skót tündérmesék pdf ingyenes, Skót tündérmesék letöltések könyvet epub ingyenes, Skót tündérmesék ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply