Sakknovella


Az osztrák Stefan Zweig (1881-1942) is azon nagy, humanista írók közé tartozik, akiknek a műveit a német nácik olyan veszélyesnek ítélték, hogy nemcsak betiltották, de rögtönzött máglyákon el is égették azokat. Mi sem bizonyítja jobban Zweig írásainak értékét, mint az, hogy könyveit ,,a német szellemet mérgező" termékekként vetették máglyára, többek között Heinrich Heine, Franz Werfel, Erich Maria Remarque, Heinrich Mann és Eric Kästner műveinek társaságában. Zweiget mélyen lesújtotta az ellene és eszmetársai ellen folytatott német gyűlöletkampány, és a fasizmus fenyegetése elől 1933-ban előbb Londonba, majd 1939-ben Brazíliába emigráló író a nácik kezdeti háborús sikerei miatti elkeseredésében 1942 februárjában öngyilkosságot követett el. A halála előtti évben, 1941-ben született meg az egyik legismertebb, már Brazíliában írt műve, a Sakknovella, amelynek főhőse – dr. B., egy letartóztatott ügyvéd – a Gestapo börtönében, egy, a vallatóitól elcsent könyvből tanulja meg a sakkjáték stratégiáját. A sors úgy hozza, hogy szabadulása után dr. B.-nek az akkori sakkvilágbajnokkal szemben kell bizonyítania tudását. Az ügyvéd és a világbajnok drámai feszültségű összecsapásának történetét Fónagy Iván klasszikus fordításában kínáljuk az olvasóknak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Sakknovella ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Sakknovella ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  98
  Cover:
  PAPERBACK
  Weight:
  90 gr
  ISBN:
  9789632275680
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2638380 / 1149876
  Series:


  TAGS:
  Online Sakknovella ebook, könyvet Sakknovella FB2, Download Sakknovella PDF , Download Sakknovella MOBI, Online Sakknovella könyvet, ingyenes letöltések Sakknovella IPhone, Online könyvet Sakknovella PDF, ingyenes Sakknovella DJVU, ingyenes letöltések Sakknovella TXT, letöltések Sakknovella RTF, Online Sakknovella FB2 , e-könyvet Sakknovella letöltések TXT, ingyenes Sakknovella letöltések könyvet, e-könyvet Sakknovella download MOBI, letöltések Sakknovella IPad, olvas Sakknovella MOBI, olvas Sakknovella DOC, ingyenes Sakknovella AWZ, Download e-könyvet Sakknovella iPad , ingyenes Sakknovella DJVU, Download Sakknovella e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Sakknovella DVD, olvas Sakknovella TXT, Book Sakknovella letöltések DJVU, Sakknovella letöltések könyvet ingyenes, Sakknovella letöltések könyvet pdf ingyenes, Sakknovella pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Sakknovella pdf ingyenes, Sakknovella letöltések könyvet epub ingyenes, Sakknovella ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply