Rosszemberek

Dobai Péter - Szomjas György - Rosszemberek

"Gölöncsér József rablóvezér csakugyan elfogatott. A T. hatóság erélyes intézkedéséért köszönetet kell szavaznunk. A háló mesterien fonatott, melybe beleesett… Meg kell azonban említenünk azon szomorú tényt, hogy a rabló vezér viselt tetteibe, gazságaiba megyénk jobbmódú polgárai, helységek elöljárói vannak belekeverve, kik orgazdálkodtak, s a rablócsapatot titkon elősegítették hajmeresztő tetteikben…" – így adott hírt egy korabeli újság a híres betyár kézre kerítéséről.
Dobai Péter író és Szomjas György filmrendező egykori levelekre, feljegyzésekre, tanúvallomásokra támaszkodva filmet forgatott a somogyi szegénylegények históriájából. Kötetünk a film irodalmi forgatókönyvét és az eredeti dokumentumokat tartalmazza.
Gelencsér (Gölöncsér), a bandavezér, Soromfai, az áruló, Hegyessy, a honvédtisztből pandúrparancsnokká lett főbíró és a többiek valóságos történelmi személyek. Arcélük már az okmányokból is kirajzolódik, de teljes életsorsot, plaszticitást az író teremtő képzelete adott nekik.
Rendhagyó nyomozásra invitáljuk tehát mindazokat, akik szeretik a "történelmi krimit", és kíváncsiak a kiegyezés előtti Magyarországon élethalálharcukat vívó rosszemberek sorsára; de az alkotók remélik, ha az olvasó bepillantott a csodálatosan eleven, régi szövegekbe, örömmel vesz részt játékunkban, és hajlandó tanújává szegődni a tények műalkotássá formálódásának is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Rosszemberek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rosszemberek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  184
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632714024
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1981
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Rosszemberek ebook, könyvet Rosszemberek FB2, Download Rosszemberek PDF , Download Rosszemberek MOBI, Online Rosszemberek könyvet, ingyenes letöltések Rosszemberek IPhone, Online könyvet Rosszemberek PDF, ingyenes Rosszemberek DJVU, ingyenes letöltések Rosszemberek TXT, letöltések Rosszemberek RTF, Online Rosszemberek FB2 , e-könyvet Rosszemberek letöltések TXT, ingyenes Rosszemberek letöltések könyvet, e-könyvet Rosszemberek download MOBI, letöltések Rosszemberek IPad, olvas Rosszemberek MOBI, olvas Rosszemberek DOC, ingyenes Rosszemberek AWZ, Download e-könyvet Rosszemberek iPad , ingyenes Rosszemberek DJVU, Download Rosszemberek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rosszemberek DVD, olvas Rosszemberek TXT, Book Rosszemberek letöltések DJVU, Rosszemberek letöltések könyvet ingyenes, Rosszemberek letöltések könyvet pdf ingyenes, Rosszemberek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rosszemberek pdf ingyenes, Rosszemberek letöltések könyvet epub ingyenes, Rosszemberek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply