Rosshalde

Hermann Hesse - Rosshalde

HERMANN HESSE több írást is szentelt az őt magát is komoly kihívások elé állító "művészlét" kérdéseinek, amelyekben többek között a művész és a környező világ gyakran súlyos konfliktusokkal terhes kapcsolatát boncolgatta. A Narziss és Goldmund, a Gertrud és a Klingsor utolsó nyara mellett ezek sorába tartozik a nagyjából száz éve született, 1912-13-ban írt és 1914-ben megjelent Rosshalde is, amelynek (fiktív) főhőse egy igen tehetséges, ismert és sikeres festő, Johann Veraguth.
Ekkoriban Hesse még nem kezdett el festeni, de számos festőbarátja volt – saját alkotói tapasztalatai mellett nyilván ennek is köszönhető, hogy a szerző rendkívül érzékletesen írja le, hogy mit jelent a művészi látásmód, illetve hogy mennyi öröm és mennyi kínlódás kíséri az alkotás folyamatát.
A regénybeli Veraguthnak hatalmas árat kell fizetnie művészi sikereiért: házassága tönkremegy, a festő a hatalmas rosshaldei birtok egyik, a felesége, Adele pedig a másik végében lakik, idősebbik fiuk, a bentlakásos iskolába száműzött Albert már csak ritkán látogat haza, és a házaspárt egyedül a kisebbik fiú, Pierre tartja még valamennyire együtt.
Veraguth már kizárólag a festészetnek él, és a váratlanul felbukkanó régi jó barátjával folytatott beszélgetések során arra is rádöbben, hogy művészetének legfőbb ihletője a boldogtalansága. A sors fintoraként, Veraguth csak egy súlyos szerencsétlenség árán szabadulhat e kilátástalan helyzetből, és egy új – teljesebb és boldogabb – élet reményét csak egy másik földrész, Ázsia kínálhatja fel neki.A Könyv Magyarul!


Letöltések Rosshalde ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rosshalde ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  232
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9789634790747
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2018
  Commodity code:
  2714208 / 1174304
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online Rosshalde ebook, könyvet Rosshalde FB2, Download Rosshalde PDF , Download Rosshalde MOBI, Online Rosshalde könyvet, ingyenes letöltések Rosshalde IPhone, Online könyvet Rosshalde PDF, ingyenes Rosshalde DJVU, ingyenes letöltések Rosshalde TXT, letöltések Rosshalde RTF, Online Rosshalde FB2 , e-könyvet Rosshalde letöltések TXT, ingyenes Rosshalde letöltések könyvet, e-könyvet Rosshalde download MOBI, letöltések Rosshalde IPad, olvas Rosshalde MOBI, olvas Rosshalde DOC, ingyenes Rosshalde AWZ, Download e-könyvet Rosshalde iPad , ingyenes Rosshalde DJVU, Download Rosshalde e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rosshalde DVD, olvas Rosshalde TXT, Book Rosshalde letöltések DJVU, Rosshalde letöltések könyvet ingyenes, Rosshalde letöltések könyvet pdf ingyenes, Rosshalde pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rosshalde pdf ingyenes, Rosshalde letöltések könyvet epub ingyenes, Rosshalde ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply