Relatív és abszolút

Bolberitz Pál - Relatív és abszolút

Az Éghajlat Könyvkiadó – melynek köszönetemet fejezem ki – könyveimből, tanulmányaimból, cikkeimből válogatta e kötet anyagát, melyet a tisztelt Olvasó a kezében tart.
A kötet címe – Relatív és abszolút — azt az általános szempontot kívánja érzékeltetni, ami az írások tartalmán — nyíltan vagy burkoltan — végigvonul. A relatív e szövegek összefüggésében a közbeszédből ismeretes jelentést, vagyis a viszonylagosságot fejezi ki, míg az abszolút a feltétlenséget, illetve a feltételektől való függetlenséget jelenti.
Nem kétséges, hogy az ember akár megismerésében vagy akarásában és vágyaiban egységre, összhangra, általánosra és a feltételektől való függetlenségre törekszik (vagy megfogalmazottan, vagy megfogalmazatlanul), mert szellemi lelkének ilyen a természete. Ugyanakkor viszont kénytelen belátni, hogy ezernyi szállal kötődik feltételekhez, s miközben felismeri, hogy a vonatkozásokhoz akárhányszor kötődnie kell, mégis úgy érzi: a biztos, a feltétlen jelenti számára a célba érkezést, és nem a viszonylagos.
XVI. Benedek pápa számos írásbeli és szóbeli megnyilatkozásában szól korunk nagy betegségéről, a relativizmus diktatúrájáról. A mindent relativizálók relativizálása azt a rejtett törekvést igyekszik leleplezni, hogy a hamis szabadsággal kecsegtetők sem tudnák nézeteiket oly bátran hirdetni, ha nem lenne valamiféle abszolút fogódzópontjuk. Az abszolút és a relatív kölcsönösen feltételezik egymást, mert az abszolút teszi lehetővé a relatívat, míg a relatív feltételezi az abszolútot.A Könyv Magyarul!


Letöltések Relatív és abszolút ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Relatív és abszolút ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  402
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  720 gr
  ISBN:
  9789639862395
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2222150 / 1078067  TAGS:
  Online Relatív és abszolút ebook, könyvet Relatív és abszolút FB2, Download Relatív és abszolút PDF , Download Relatív és abszolút MOBI, Online Relatív és abszolút könyvet, ingyenes letöltések Relatív és abszolút IPhone, Online könyvet Relatív és abszolút PDF, ingyenes Relatív és abszolút DJVU, ingyenes letöltések Relatív és abszolút TXT, letöltések Relatív és abszolút RTF, Online Relatív és abszolút FB2 , e-könyvet Relatív és abszolút letöltések TXT, ingyenes Relatív és abszolút letöltések könyvet, e-könyvet Relatív és abszolút download MOBI, letöltések Relatív és abszolút IPad, olvas Relatív és abszolút MOBI, olvas Relatív és abszolút DOC, ingyenes Relatív és abszolút AWZ, Download e-könyvet Relatív és abszolút iPad , ingyenes Relatív és abszolút DJVU, Download Relatív és abszolút e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Relatív és abszolút DVD, olvas Relatív és abszolút TXT, Book Relatív és abszolút letöltések DJVU, Relatív és abszolút letöltések könyvet ingyenes, Relatív és abszolút letöltések könyvet pdf ingyenes, Relatív és abszolút pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Relatív és abszolút pdf ingyenes, Relatív és abszolút letöltések könyvet epub ingyenes, Relatív és abszolút ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply