Rejtélyek országa


Hiánypótló, régóta várt tudományos ismeretterjesztő kötetet tart a kezében az olvasó. A kazárok – akikről a honfoglalást megelőző századokkal kapcsolatban oly sok szó esik – sokkal kevésbé ismert nép, mintsem gondolnánk. Nyelvemlékük csekély száma miatt a közelmúltig még azon is vitatkoztak a nyelvészek, hogy vajon csuvasos (r-török) vagy köztörök (z-török) jellegű nyelvet beszéltek-e. Ma már az előbbi tűnik elfogadottabbnak, és a nép eredeti etnonimjét gaszar / kaszarnak rekonstruálják. Az, hogy a vezető réteg a VIII. század fordulóján felvette a zsidó vallást – távolságot tartva ezzel a keresztény Bizánctól és a délről előre törő araboktól is – szintén köztudott, mint ahogyan az is, hogy a Belső- és Közép-Ázsia felett uralkodó türköktől a VII. század közepén függetlenedő, a Volga, a Don és a Kaukázus közötti török állam lényegileg a Kaszpi-tenger és a Feketetenger között terült el. Központja valahol a Volga (Etil) alsó folyásánál lehetett. Éppen elődeink, a magyarok ellen építették fel nyugaton Sarkéi erődjét a IX. században. Nagyjából ennyi az, amit illik tudni a kazárokról. Azonban még a szakavatott régészek, történészek, nyelvészek sem tudnak sokkal többet… Pedig a honfoglaló magyarság elhelyezkedésének, történelmi útjának vizsgálata során kulcskérdés, hogy a kazárokkal milyen viszonyban voltak elődeink és hozzájuk képest hol feltételezzük lakóhelyünket. Sajnos még ez utóbbi kérdés is az egymásnak ellentmondó elméletek heves vitáiban érlelődik, kevés támpontunk van. Mindazonáltal a kazárok behatóbb ismerete nélkül nemigen várható továbblépés a magyar őstörténet honfoglalást megelőző kétszázötven évének kutatásában. A szerző, akinek sok évtizedes kutatómunkája során sikerült összegyűjtenie azt, amit a hazai és nemzetközi szakirodalom tartalmaz a kazárokról, éppen arra vállalkozik, hogy bemutassa mindazt, amit a kazárok történelméről, nyelvéről, kultúrájáról, társadalmáról a szakirodalom eddig feltárt, és azt is, amiről még vitatkozik. Magyar nyelven hasonló vállalkozás még nem volt. Ajánljuk mindazoknak, akik a magyar őstörténet iránt komplexitásában érdeklődnek.A Könyv Magyarul!


Letöltések Rejtélyek országa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Rejtélyek országa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  102
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  120 gr
  ISBN:
  9789632630069
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2112404 / 1018469  TAGS:
  Online Rejtélyek országa ebook, könyvet Rejtélyek országa FB2, Download Rejtélyek országa PDF , Download Rejtélyek országa MOBI, Online Rejtélyek országa könyvet, ingyenes letöltések Rejtélyek országa IPhone, Online könyvet Rejtélyek országa PDF, ingyenes Rejtélyek országa DJVU, ingyenes letöltések Rejtélyek országa TXT, letöltések Rejtélyek országa RTF, Online Rejtélyek országa FB2 , e-könyvet Rejtélyek országa letöltések TXT, ingyenes Rejtélyek országa letöltések könyvet, e-könyvet Rejtélyek országa download MOBI, letöltések Rejtélyek országa IPad, olvas Rejtélyek országa MOBI, olvas Rejtélyek országa DOC, ingyenes Rejtélyek országa AWZ, Download e-könyvet Rejtélyek országa iPad , ingyenes Rejtélyek országa DJVU, Download Rejtélyek országa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Rejtélyek országa DVD, olvas Rejtélyek országa TXT, Book Rejtélyek országa letöltések DJVU, Rejtélyek országa letöltések könyvet ingyenes, Rejtélyek országa letöltések könyvet pdf ingyenes, Rejtélyek országa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Rejtélyek országa pdf ingyenes, Rejtélyek országa letöltések könyvet epub ingyenes, Rejtélyek országa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply