Regénykék az édeni Amerikából


E. L. Doctorow a mai amerikai irodalom egyik legizgalmasabb és legelismertebb – rangos irodalmi díjakat is magáénak tudó – alakja, számos regény, köztük az immár klasszikusnak számító Ragtime, a Billy Bathgate, a Gengszterinas és a Daniel könyve szerzője. Legutóbbi, magyarul is megjelent regényét, az Isten városát egyik kritikusa az elmúlt ötven év legnagyobb amerikai regényének tartja. Az 1984-ben kiadott A költők élete után Doctorow most második elbeszéléskötetével jelentkezik, melyben ott van az amerikai történelmi múlt és létforma tanulságait és a jelenkori politikai kérdéseket – néha egyetemi hallgatóság előtt – firtató író. A Regénykék az édeni Amerikából öt ragyogóan kiagyalt történet az elbeszélésmód mesteri fogásaival. Kriminek, thrillernek is remekül olvashatók, megdöbbentő végkifejletekkel – de Doctorowot elsősorban az amorális terv megszületése, a kockázatot, a deviáns utat kereső, az önámításba hajló, a képtelenségben is realitást látó ember nyűgözi le. Egy vidéki városkába költöző család mindennapjai és tevékenysége közben egyszer csak ráeszmélünk anya és fiú kettősének különös vállalkozására (“Ház a préri szélén”). Gyermekrabló fiatal pár egy elképesztő és bizarr beavatási szertartás sodrában (“Wilson baba”). A “Jolene élete” fiatal hősnője három sikertelen házasság után is csak 25 éves. S mintha lezárult volna az élete… A “Walter John Harmon” egy vallási közös ség megalakulása, talajvesztése majd dacos, egyre agresszívabb felsorakozása a külvilággal szemben. Nem mindennapi esetet mutat be az utolsó történet, az FBI egy különleges ügynökének döntéséhez a washingtoni kormányzati negyed arrogáns világa adja a hátteret (“Halott gyerek a Rózsa kertben”). Csupa kerekre megírt abszurd mese – mint a valóság hű tükörképei. Doctorow tudatosan válogatott az elmúlt évek novellaterméséből, s bár szándéka szerint sem “elbeszélésregényt” olvasunk, az egyes történetek mintha egymás sorsvonalait, motívumait folytatnák. A kötet két írása is elnyerte az év novellájának járó díjat, két másikat beválogattak a legjobb amerikai elbeszéléseket tartalmazó antológiába.A Könyv Magyarul!


Letöltések Regénykék az édeni Amerikából ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Regénykék az édeni Amerikából ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  144
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  250 gr
  ISBN:
  9789639442344
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2055908 / 1000325
  Translator:


  TAGS:
  Online Regénykék az édeni Amerikából ebook, könyvet Regénykék az édeni Amerikából FB2, Download Regénykék az édeni Amerikából PDF , Download Regénykék az édeni Amerikából MOBI, Online Regénykék az édeni Amerikából könyvet, ingyenes letöltések Regénykék az édeni Amerikából IPhone, Online könyvet Regénykék az édeni Amerikából PDF, ingyenes Regénykék az édeni Amerikából DJVU, ingyenes letöltések Regénykék az édeni Amerikából TXT, letöltések Regénykék az édeni Amerikából RTF, Online Regénykék az édeni Amerikából FB2 , e-könyvet Regénykék az édeni Amerikából letöltések TXT, ingyenes Regénykék az édeni Amerikából letöltések könyvet, e-könyvet Regénykék az édeni Amerikából download MOBI, letöltések Regénykék az édeni Amerikából IPad, olvas Regénykék az édeni Amerikából MOBI, olvas Regénykék az édeni Amerikából DOC, ingyenes Regénykék az édeni Amerikából AWZ, Download e-könyvet Regénykék az édeni Amerikából iPad , ingyenes Regénykék az édeni Amerikából DJVU, Download Regénykék az édeni Amerikából e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Regénykék az édeni Amerikából DVD, olvas Regénykék az édeni Amerikából TXT, Book Regénykék az édeni Amerikából letöltések DJVU, Regénykék az édeni Amerikából letöltések könyvet ingyenes, Regénykék az édeni Amerikából letöltések könyvet pdf ingyenes, Regénykék az édeni Amerikából pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Regénykék az édeni Amerikából pdf ingyenes, Regénykék az édeni Amerikából letöltések könyvet epub ingyenes, Regénykék az édeni Amerikából ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply