Praktikus bankszakmai ismeretek

Gál Erzsébet - Praktikus bankszakmai ismeretek

A Praktikus bankszakmai ismeretek könyv elsősorban a Felsőfokú Szakképzés Banki szakügyintéző szakirányon tanulmányokat folytató hallgatók számára készült. A műben foglalt ismeretek gerincét azok a pénzügyi (kiegészítő pénzügyi) és befektetési (kiegészítő befektetési) szolgáltatások képezik, amelyeket a bankok lakossági és vállalati ügyfeleik számára kínálhatnak. A könyv tíz fejezetből áll.
Az első két fejezet a bankok, mint kockázatokkal kereskedő vállalkozások működésének főbb elméleti összefüggéseit, valamint alapításukra, tevékenységük tartalmára, és prudens működésükre vonatkozó törvényi előírásokat tekinti át.
A harmadik, negyedik és ötödik fejezet egy nagy logikai egységnek tekinthető abból a szempontból, hogy az ügyletek bemutatása a banki mérleg főbb tételeit követi.
A harmadik fejezet a forrás oldali passzív bankügyleteket rendszerezi. Áttekintést ad a betétszerződés tartalmi elemeiről, a leggyakoribb betétformákról és főbb jellemzőikről, a betétek kamatozásáról, az egységesített betéti kamatláb (EBKM) mutatóról, valamint a betétbiztosítási rendszerről. A betétgyűjtésen kívül megismerteti az értékpapír (kötvény, letéti jegy) kibocsátással gyűjtött források főbb jellemzőit is. Az ismeretek feldolgozását és megértését számos gyakorlati példa és rendszerező táblázat segíti.
A negyedik és hatodik fejezet kiemelt témája a bankok hitelezési tevékenysége. Előbbi az eszköz oldali aktív bankügyleteket, ezen belül a hitelek főbb csoportjait és a hitelek árazásával kapcsolatos tudnivalókat, valamint az egyéb hitelszerű kihelyezéseket (lízing, faktoring, váltóleszámítolás stb.) mutatja be. Utóbbiban a hitelezési folyamat főbb szakaszainak áttekintése mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hitelkérelem összeállításával kapcsolatos vállalkozói (ügyfél) teendők, valamint a hitelkérelmek elbírálásával kapcsolatos banki feladatok.
A hetedik, nyolcadik fejezet a fizetési rendszerekről, fizetési eszközökről és fizetési formákról ad áttekintést. Bemutatja a fizetési rendszerek alaptípusait és kockázatait, valamint a magyarországi és a nemzetközi fizetési rendszerek működését. Megismertet a fizetések teljesítésének főbb formáival és eszközeivel, kiemelt hangsúlyt helyezve a bankkártyák használatára.
A kilencedik és tizedik fejezet röviden összefoglalja az előző fejezetekbe nem sorolható egyéb banki szolgáltatásokat és az értékpapírok forgalmazásával kapcsolatos adminisztratív feladatokat.
A könyvben szereplő ismeretek és összefüggések megértését és elmélyítését szolgálják az egyes fejezetek végén található ellenőrző kérdések és további olvasmányok, a fogalmak pontos, szakszerű használatát pedig a könyv végén lévő glosszárium segíti.
Bár a könyv egy meghatározott képzési szint hallgatóinak szól, azonban a téma iránt érdeklődő szélesebb kör számára is hasznos lehet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  278
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  480 gr
  ISBN:
  9789636383909
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2218920 / 1074994  TAGS:
  Online Praktikus bankszakmai ismeretek ebook, könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek FB2, Download Praktikus bankszakmai ismeretek PDF , Download Praktikus bankszakmai ismeretek MOBI, Online Praktikus bankszakmai ismeretek könyvet, ingyenes letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek IPhone, Online könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek PDF, ingyenes Praktikus bankszakmai ismeretek DJVU, ingyenes letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek TXT, letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek RTF, Online Praktikus bankszakmai ismeretek FB2 , e-könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések TXT, ingyenes Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések könyvet, e-könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek download MOBI, letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek IPad, olvas Praktikus bankszakmai ismeretek MOBI, olvas Praktikus bankszakmai ismeretek DOC, ingyenes Praktikus bankszakmai ismeretek AWZ, Download e-könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek iPad , ingyenes Praktikus bankszakmai ismeretek DJVU, Download Praktikus bankszakmai ismeretek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Praktikus bankszakmai ismeretek DVD, olvas Praktikus bankszakmai ismeretek TXT, Book Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések DJVU, Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések könyvet ingyenes, Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések könyvet pdf ingyenes, Praktikus bankszakmai ismeretek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Praktikus bankszakmai ismeretek pdf ingyenes, Praktikus bankszakmai ismeretek letöltések könyvet epub ingyenes, Praktikus bankszakmai ismeretek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply