Postscriptum

Kmeczkó Mihály - Postscriptum

Tudjuk, Radnóti óta szinte leckeszerűen fújjuk, hogy ami volt, annak más távlatot ád a halál már, de mi a "volt!"? Az 1944-ben született, tehát tulajdonképpen fiatalon, hatvanévesen távozó költő-író Kmeczkó Mihály esetében ez a "volt" körülbelül ennyi: début az emlékezetes Egyszemű éjszaka c. versantológiában (1970-ben) később egy verskötet, még később egy mesejáték, aztán egy-két alapos kultúrtörténeti tanulmány, s ez minden.
S most egy könyv a kezünkben, amelyről a kiadó, mikor a szerzőtől a kéziratát megkapta, még nem tudhatta, hogy a kiadásából posztumusz-kiadás lesz. A költő tudta, vagy legalább is sejtette: kéziratának ezt a címet adta: Postscriptum.
1970-ben, a début-je idején Kmeczkó még mindössze huszonhat éves, a halála még nagyon messze van, de az Egyszemű éjszaka bevezetőjének a szerzője már ember nélküli holdtájat" és holt tájakat lát Kmeczkó verseiben. Jelen, abszurdba hajló kisprózáiban (elbeszéléseiben?, novelláiban?, naplójegyzeteiben?, groteszk látomásaiban?, ironikus karcolataiban? – nehéz lenne az írásai műfaját meghatározni) ez a kísérteties szemlélet és táj látszik visszatérni: valamiképpen szinte minden írásának a halál a témája. A halál az emberi viszonyokban, az emberekben, a tájban, a természetben, a munkában, a játékban. Amint mindig éppen valami valószínűtlen és valószerűtlen, minden tartalmi és formai logikából kimeredő kiterjedésbe kerül.A Könyv Magyarul!


Letöltések Postscriptum ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Postscriptum ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  113
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  ISBN:
  9788070894187
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2680262 / 1156512
 • Megosztás

  Olvastam

  TAGS:
  Online Postscriptum ebook, könyvet Postscriptum FB2, Download Postscriptum PDF , Download Postscriptum MOBI, Online Postscriptum könyvet, ingyenes letöltések Postscriptum IPhone, Online könyvet Postscriptum PDF, ingyenes Postscriptum DJVU, ingyenes letöltések Postscriptum TXT, letöltések Postscriptum RTF, Online Postscriptum FB2 , e-könyvet Postscriptum letöltések TXT, ingyenes Postscriptum letöltések könyvet, e-könyvet Postscriptum download MOBI, letöltések Postscriptum IPad, olvas Postscriptum MOBI, olvas Postscriptum DOC, ingyenes Postscriptum AWZ, Download e-könyvet Postscriptum iPad , ingyenes Postscriptum DJVU, Download Postscriptum e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Postscriptum DVD, olvas Postscriptum TXT, Book Postscriptum letöltések DJVU, Postscriptum letöltések könyvet ingyenes, Postscriptum letöltések könyvet pdf ingyenes, Postscriptum pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Postscriptum pdf ingyenes, Postscriptum letöltések könyvet epub ingyenes, Postscriptum ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply