Piros fű

Boris Vian - Piros fű

A részben önéletrajzi ihletésű, de a science-fiction ötlettárából is jócskán merítő Piros fű a viani életmű egyik legfontosabb, legjellegzetesebb darabja. A némi erotikával, ironikus társadalomkritikával és sok humorral fűszerezett regény középpontjában egy különleges időgép áll, amelynek segítségével a főhös, Wolf szembenéz önmagával, gyermekkori és ifjúkori emlékeivel, félelmeivel és fogyatékosságaival. Lil hiába próbálja visszatartani férjét a mind veszélyesebbé váló utazásoktól. Mindeközben a velük egy házban élő Ápridinka és Lazuli kapcsolatát egy másik férfi felbukkanása árnyékolja be, a városka vigalmi negyedében a matrózok "vérendzőset" játszanak, a vágyai netovábbját – a vapitijét – megtaláló Dupont szenátor pedig nyáladzó, tétlen boldogságba révül.

"A párok nőtagjainak viselkedésében és sorsában szintén sok közös vonást fedezhetünk fel. Mindkét nő fiatal, vonzó, normális (vagyis lelki görcsöktől mentes), és mindketten kifejezetten pragmatikusan viszonyulnak az élethez és párjukhoz. Vian azt sugallja, hogy a nők, elsősorban stabilabb identitástudatuknak köszönhetően, életképesebbek, mint a mindent túlbonyolító férfiak. Wolf szerint a nő szín, illat és zene. Az író ezért is hangsúlyozza oly sokszor a regényben Lil és Ápridinka szépségét, nőiességét: leírja megjelenésüket, ruháikat, illatukat, test- és körömápolási szokásaikat stb. A nők számára újabb előnyt jelent a férfiakét messze meghaladó alkalmazkodó képességük. Idézzük csak fel Ápridinka szavait: Csinosak vagyunk, igyekszünk nem korlátozni őket, igyekszünk olyan buták lenni, amilyennek kell, hiszen a nő legyen buta, így kívánja a hagyomány."
Takács M. József
A Könyv Magyarul!


Letöltések Piros fű ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Piros fű ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  229
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  308 gr
  ISBN:
  9789632278605
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2701511 / 1167550
  Translator:


  TAGS:
  Online Piros fű ebook, könyvet Piros fű FB2, Download Piros fű PDF , Download Piros fű MOBI, Online Piros fű könyvet, ingyenes letöltések Piros fű IPhone, Online könyvet Piros fű PDF, ingyenes Piros fű DJVU, ingyenes letöltések Piros fű TXT, letöltések Piros fű RTF, Online Piros fű FB2 , e-könyvet Piros fű letöltések TXT, ingyenes Piros fű letöltések könyvet, e-könyvet Piros fű download MOBI, letöltések Piros fű IPad, olvas Piros fű MOBI, olvas Piros fű DOC, ingyenes Piros fű AWZ, Download e-könyvet Piros fű iPad , ingyenes Piros fű DJVU, Download Piros fű e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Piros fű DVD, olvas Piros fű TXT, Book Piros fű letöltések DJVU, Piros fű letöltések könyvet ingyenes, Piros fű letöltések könyvet pdf ingyenes, Piros fű pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Piros fű pdf ingyenes, Piros fű letöltések könyvet epub ingyenes, Piros fű ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply