Péter – Apokalipszis

Pesthy Monika (Szerk.) - Péter - Apokalipszis

A Péter-apokalipszis, az egyik legkorábbi keresztény apokrif, a korai kereszténységség egyik legérdekesebb és legproblematikusabb irata. A Kr. u. 2. század első felében keletkezett, létrejöttének helye vitatott. Krisztusnak a feltámadás után adott kinyilatkoztatása keretében mondja el a feltámadást, az utolsó ítélet lefolyását és a bűnösökre váró büntetéseket (a jók sorsával csak egész röviden foglalkozik). Így a bűnösökre váró válogatott és természetesen örökké tartó kínzások részletes leírásával a pokol kínjait nagy gyönyörűséggel ecsetelő keresztény hagyomány első számunkra ismert képviselője (vitatott, hogy ez a hagyomány egyenest a Péter-apokalipszisre megy-e vissza, vagy inkább közös, számunkra már nem ismert forrásokkal van-e dolgunk).Bár görög töredékek már a 19. század végén előkerültek belőle, a teljes szöveg (vagy legalábbis az, amit teljesnek tartanak) csak 1910-ben vált ismertté ge?ez (klasszikus etióp) változatban. Ez utóbbi azonban nem önálló műként maradt fenn, hanem a "Krisztus második eljövetele és a holtak feltámadása" című pszeudok leinentinába ágyazva. Később még két rövidebb görög fragmentumot is azonosítottak. II kötet példát mutathat abban, hogyan lehet valamilyen alapvetően fontos kérdéskörben új tudományos eredményeket élvezetes stílussal közkinccsé tenni. Az intertesztamentális korszak még számos felfedezést tartogat, olyan műveket és olyan problémákat, amelyek visszafelé is (a hellenisztikus korra), s a megmerevedést jelentő kanonizálás korára is utalnak. Mikkor azonban még a kialakulás izgalmas sokfélesége, a néha nagyon eltérő alternatívák lehetősége fogalmazódik meg a különböző nyelvű és hagyományú anyagban. A Péter-apokalipszis lefordítása és teljesen eredeti kommentálása ezeket a lenyűgözően sokrétű lehelőségeket mutatja föl, s elgondolkodtatóan bizonyítja, hogy a kanonizált változat (a földi lét baljós vonulatainak kegyetlen és embertelen örökké tétele) talán a legrosszabb lehetőség volt. Pesthy Monika munkája nemcsak egy számunkra eddig ismeretlen kora keresztény apokrifet tesz közzé a Biblia nyelvét idéző veretesen szép magyarsággal, hanem kommentárjai és mélyreható tanulmánya segítségével újszerűen és rendkívül eredeti megközelítéssel elemzi a kereszténység egyik legkevésbé rokonszenves elképzelését a feltámadás utáni büntetések mélyen embertelen voltáról, amelynek a jézusi tanításokhoz nem sok köze van.A Könyv Magyarul!


Letöltések Péter – Apokalipszis ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Péter – Apokalipszis ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  148
  Cover:
  CANVAS BINDING
  Weight:
  358 gr
  ISBN:
  9789631358407
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2203501 / 1058679
  Series:


  TAGS:
  Online Péter – Apokalipszis ebook, könyvet Péter – Apokalipszis FB2, Download Péter – Apokalipszis PDF , Download Péter – Apokalipszis MOBI, Online Péter – Apokalipszis könyvet, ingyenes letöltések Péter – Apokalipszis IPhone, Online könyvet Péter – Apokalipszis PDF, ingyenes Péter – Apokalipszis DJVU, ingyenes letöltések Péter – Apokalipszis TXT, letöltések Péter – Apokalipszis RTF, Online Péter – Apokalipszis FB2 , e-könyvet Péter – Apokalipszis letöltések TXT, ingyenes Péter – Apokalipszis letöltések könyvet, e-könyvet Péter – Apokalipszis download MOBI, letöltések Péter – Apokalipszis IPad, olvas Péter – Apokalipszis MOBI, olvas Péter – Apokalipszis DOC, ingyenes Péter – Apokalipszis AWZ, Download e-könyvet Péter – Apokalipszis iPad , ingyenes Péter – Apokalipszis DJVU, Download Péter – Apokalipszis e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Péter – Apokalipszis DVD, olvas Péter – Apokalipszis TXT, Book Péter – Apokalipszis letöltések DJVU, Péter – Apokalipszis letöltések könyvet ingyenes, Péter – Apokalipszis letöltések könyvet pdf ingyenes, Péter – Apokalipszis pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Péter – Apokalipszis pdf ingyenes, Péter – Apokalipszis letöltések könyvet epub ingyenes, Péter – Apokalipszis ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply