Párhuzamosok

Suzana Tratnik - Párhuzamosok

Suzana Tratnik 1963-ban született Muraszombaton, a mai Szlovéniában. Szociológus, író, fordító és publicista. A leszbikus mozgalom egyik kiemelkedő aktivistája, LMBTQ filmfesztiválokat szervez, köteteket szerkeszt. 2013-ban a nyolcadik budapesti LIFT Leszbikus Identitások Fesztiváljának egyik díszvendége volt. Első saját könyve 1997-ben jelent meg Fagypont alatt címmel, és hat további követte. A Párhuzamosok az első magyar nyelvű kötete.

Családi titkok, zágrábi abortusz, elajándékozott zöld eprek, nehézségek egy könyvtári olvasójegy megszerzése körül. A novellák megfigyelő elbeszélője, gyakran az események főhőse egyben, mindig egy kislány vagy kamaszlány. Az események a hétköznapi csalódásoktól a gyerekek közti árulásokon, a családokban elkerülhetetlenül bekövetkező haláleseteken és a súlyos tragédiákon keresztül a durva erőszakig mennek el. A gyerek- és kamaszelbeszélők törekvése, hogy megbirkózzanak ezekkel a helyzetekkel, alakítói lehessenek sorsuknak még a legnehezebb helyzetekben is. Így tesz az utolsó novella főszereplője is, aki leszbikussága miatt vernek meg a helyi kamaszfiúk.

A felnőttvilág képmutató felszíne töredezik darabokra a gyerek nézőpontjából elbeszélt történetekben. A helyszínül szolgáló Muravidék módot ad a kis közösségek működési mechanizmusainak bemutatására, így a Párhuzamosok voltaképpen játszódhatna bárhol a világon, miközben a helyi jellegzetességeket is felvillantja egy-egy utalásában.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Párhuzamosok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Párhuzamosok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  140
  Cover:
  PAPERBACK
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9789633103838
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2486469 / 1105807  TAGS:
  Online Párhuzamosok ebook, könyvet Párhuzamosok FB2, Download Párhuzamosok PDF , Download Párhuzamosok MOBI, Online Párhuzamosok könyvet, ingyenes letöltések Párhuzamosok IPhone, Online könyvet Párhuzamosok PDF, ingyenes Párhuzamosok DJVU, ingyenes letöltések Párhuzamosok TXT, letöltések Párhuzamosok RTF, Online Párhuzamosok FB2 , e-könyvet Párhuzamosok letöltések TXT, ingyenes Párhuzamosok letöltések könyvet, e-könyvet Párhuzamosok download MOBI, letöltések Párhuzamosok IPad, olvas Párhuzamosok MOBI, olvas Párhuzamosok DOC, ingyenes Párhuzamosok AWZ, Download e-könyvet Párhuzamosok iPad , ingyenes Párhuzamosok DJVU, Download Párhuzamosok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Párhuzamosok DVD, olvas Párhuzamosok TXT, Book Párhuzamosok letöltések DJVU, Párhuzamosok letöltések könyvet ingyenes, Párhuzamosok letöltések könyvet pdf ingyenes, Párhuzamosok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Párhuzamosok pdf ingyenes, Párhuzamosok letöltések könyvet epub ingyenes, Párhuzamosok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply