Párbeszéd az idővel


Bodnár György 1927-ben született, és 1951-ben közölte első írását. Párhuzamosan készült és egymással kölcsönhatásban lévő tanulmányaiban, esszéiben, kritikáiban és monográfiáiban a huszadik századi modern magyar irodalom alakulását követi nyomon a tizenkilencedik századvégtől napjainkig. A szerző nyolcvanadik születésnapjára készült kötet címe egyszerre metaforája a magyar modernségnek és a tanulmányíró irodalomtörténet- szemléletének. Az irodalmi modernség több korszakot kísért végig, története többször is megszakadt, és újrakezdésre kényszerült. A szerző pályatörténete pedig még radikálisabb korszakváltásokra épült, hiszen a szocreál éveiben indult, felvillantotta az 56-os forradalom szellemi készülődését, majd visszakapcsolódott az európai modern gondolkodás menetébe, s immár önnön kockázatára került szembe a politikai és társadalmi rendszerváltás kihívásaival. Már első, 1976-os tanulmánykötetében azt vallotta, hogy a jó írástudó eszménye az a kritika és irodalomtörténet, amely – miközben tárgyát feldolgozza -, valamiképpen írója világképét is kifejezi. A témák lehetnek olykor esetlegesek, de a feladatok sora nemcsak a szerző anyagát gazdagítja, hanem szemléletét is formálja, és újabb vállalkozásainak irányát is megszabja. Párhuzamosan átélve a magyar poétikai forradalmat, a 60-as évek közepétől végig kellett gondolnia a strukturalizmus szövegelvűségét és ahistorizmusát, majd pedig az ezekkel vitatkozó befogadáselméletet, amely a mű létének a fogalmához hozzákapcsolta az olvasók értelmezését is. Ez a gondolatmenet már párbeszédeket feltételezett nemcsak a mű és olvasó, hanem a mű és az író, valamint az író és az idő között. A párbeszédet folytatja azután az irodalomtörténész, amikor válaszol jelene és a múlt idők kérdéseire, s így az „igazságot" sem a maga pályájának, sem pedig elemzett, irodalomtörténeti korszakainak egyik vagy másik pontján találhatja meg, hanem a folyamatban. Tehát az írástudó visszatekintése önmagára sem lehet más, mint párbeszéde az idővel.A Könyv Magyarul!


Letöltések Párbeszéd az idővel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Párbeszéd az idővel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  560
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1000 gr
  ISBN:
  9789634464594
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2200473 / 1054545  TAGS:
  Online Párbeszéd az idővel ebook, könyvet Párbeszéd az idővel FB2, Download Párbeszéd az idővel PDF , Download Párbeszéd az idővel MOBI, Online Párbeszéd az idővel könyvet, ingyenes letöltések Párbeszéd az idővel IPhone, Online könyvet Párbeszéd az idővel PDF, ingyenes Párbeszéd az idővel DJVU, ingyenes letöltések Párbeszéd az idővel TXT, letöltések Párbeszéd az idővel RTF, Online Párbeszéd az idővel FB2 , e-könyvet Párbeszéd az idővel letöltések TXT, ingyenes Párbeszéd az idővel letöltések könyvet, e-könyvet Párbeszéd az idővel download MOBI, letöltések Párbeszéd az idővel IPad, olvas Párbeszéd az idővel MOBI, olvas Párbeszéd az idővel DOC, ingyenes Párbeszéd az idővel AWZ, Download e-könyvet Párbeszéd az idővel iPad , ingyenes Párbeszéd az idővel DJVU, Download Párbeszéd az idővel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Párbeszéd az idővel DVD, olvas Párbeszéd az idővel TXT, Book Párbeszéd az idővel letöltések DJVU, Párbeszéd az idővel letöltések könyvet ingyenes, Párbeszéd az idővel letöltések könyvet pdf ingyenes, Párbeszéd az idővel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Párbeszéd az idővel pdf ingyenes, Párbeszéd az idővel letöltések könyvet epub ingyenes, Párbeszéd az idővel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply