Papok és nemesek

Péter Katalin - Papok és nemesek

Régi adósságát törleszti a Ráday Gyűjtemény Péter Katalin tanulmánykötetének megjelentetésével, hiszen sok éve szerepel már a kiadási tervek között. Szomorú tény, hogy a megvalósult Benda Kálmán, a Ráday Gyűjtemény igazgatója és a sorozat szerkesztője nem érhette meg. Péter Katalin tanulmányainak többsége a műveltség protestáns aranykorát, az 1570-1600 közötti évtizedeket elemzi. Egy-egy jól körülhatárolt téma vagy tétel köré csoportosulnak a szerző érvei, amelyek nyomán közhellyé vált kulturális előítéletek dőlnek meg vagy régen ismert adatok kerülnek új összefüggésrendszerbe. Az első esetre példa a katolikus megújulás és a reformáció viszonyának elemzése, amely meggyőzően vázolja a katolikus egyházban indult és a reformációhoz, illetve a tridentinumhoz vezető erjedési folyamatot Idesorolhatjuk a bibliaolvasás programjáról szóló tanulmányt is, amelyben Kálvin és Luther eredeti forrásból idézett nézeteit szembesíti Péter Katalin a szabad bibliaolvasás (és értelmezés) programjának hiedelmével. Ismert adatok új összefüggésrendszerben való bemutatására példa a Nádasdy Tamás mecénási tevékenységéről szóló tanulmány, amely a sárvári tudóskör és a Nádasdy-házaspár magánéleti viszonyait hozza kapcsolatba. Általában valamennyi tanulmányra jellemző, hogy Péter Katalin nem elégszik meg a nemzedékről nemzedékre áthagyományozódó sommás művelődéstörténeti megállapításokkal, hanem a primer forrásokat veszi nagyító alá és alapos elemzésekkel nyújt példát az igényes kutatómunkára. A művelődéstörténet természetéből következik, hogy a kutatásokban sokféle megközelítés és szempont lehetséges; Péter Katalin munkái továbbgondolásra serkentő új nézőpontokat vetnek fel. A kézirat lektora, Tarnai Andor sem érhette meg a kötet megjelenését, amely anyagi okokból egy rövid időre valóban kérdésessé vált. Természetesnek tartottuk azonban, hogy a tervezett kiadások napvilágot lássanak – ezzel tisztelegni kívántaik Benda Kálmán emlékének, és folytatni kívánjuk azt a munkát, amelyet Ő fontosnak tartott: a szellemi értékek közreadását.A Könyv Magyarul!


Letöltések Papok és nemesek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Papok és nemesek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  15 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  263
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9638299010
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1995
  Árukód:


  TAGS:
  Online Papok és nemesek ebook, könyvet Papok és nemesek FB2, Download Papok és nemesek PDF , Download Papok és nemesek MOBI, Online Papok és nemesek könyvet, ingyenes letöltések Papok és nemesek IPhone, Online könyvet Papok és nemesek PDF, ingyenes Papok és nemesek DJVU, ingyenes letöltések Papok és nemesek TXT, letöltések Papok és nemesek RTF, Online Papok és nemesek FB2 , e-könyvet Papok és nemesek letöltések TXT, ingyenes Papok és nemesek letöltések könyvet, e-könyvet Papok és nemesek download MOBI, letöltések Papok és nemesek IPad, olvas Papok és nemesek MOBI, olvas Papok és nemesek DOC, ingyenes Papok és nemesek AWZ, Download e-könyvet Papok és nemesek iPad , ingyenes Papok és nemesek DJVU, Download Papok és nemesek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Papok és nemesek DVD, olvas Papok és nemesek TXT, Book Papok és nemesek letöltések DJVU, Papok és nemesek letöltések könyvet ingyenes, Papok és nemesek letöltések könyvet pdf ingyenes, Papok és nemesek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Papok és nemesek pdf ingyenes, Papok és nemesek letöltések könyvet epub ingyenes, Papok és nemesek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply