Palimpszeszt

Tóth Imre - Palimpszeszt

Ez a könyv egy palimpszeszt: az összes szerzők, összes műveiből vagy megközelítőleg abból kivont szövegek hálózata. Sem antológia, még kevésbé vélemények vagy idézetek gyűjteménye, a Palimpszeszt egy szövegkollázs. A Szavak szürrealista kompozíciója megfelel a téma a nem-euklideszi forradalom immanens szürrealizmusának: ez a geometria fölötte és túl van minden valóságon. Világa, a nem-euklideszi világ, maga a lehetetlen volt, de éppoly lehetetlen volt megszabadulni tőle. Még mielőtt világra jött, a nem-euklideszi világ önmaga boldogtalan tudatának negatív fenomenológiai állapotában volt jelen a szellem szférájában. Gyászjelentése születési bizonyítványának bizonyult. Mathesis és poiesis az egységes Szellem belsejében talál rá szülőföldjére és közös gyökerére. És ha minden poiesis a nem-létből a létbe való átmenet ahogyan azt Platón Lakomájában Diotima állítja úgy a nem-euklideszi univerzum megjelenésével maga a lehetetlen csapott át az aktuális valóságba. A teremtés aktusa volt ez, de egy olyan teremtésé, melynél az Ige, ami kezdetben vala, így hangzik: Nem! Ne legyen! És lőn.

A geometria égi szféráinak felforgatása a szó szoros értelmében forradalmat igényelt. A nem-euklideszi geometria története politikai történet. A geometria további kibontakozásának szürreális és szürrealista cselekményei a Szellemnek arról a lassú és keserves munkájáról tanúskodnak, amelynek célja, hogy tudatára ébredjen saját szabadságának. E könyv lapjain közvetlenül szólalnak meg mindazok, akik maguk is résztvevői a szellem eme önmagával folytatott dialógusának és tusakodásának. Közvetlen adás, live. A szöveg expozíciója az intellektuellek közötti vita szabályait követi és olykor áthágja, ez is része a szabályoknak egy olyan vitáét, amelynek minden résztvevője egyetlen teremben gyűlt össze, támad, védekezik és visszavág szabadon és egyenlő jogok birtokában, a maga és az ellenfél hitére, társadalmi helyzetére és születési dátumára való tekintet nélkül. Dialektikájuk dramaturgiája csupán a munkában lévő gondolkodás immanens dramatizmusának a kifejezése. A választott stilisztikai eszköz a Talleyrand által oly kedvelt szövegstratégiát követi: ahelyett, hogy súlyosan beszélnénk könnyelmű dolgokról, beszéljünk könnyedén súlyos dolgokról. Művészi módszer egy elvont és tudományos eszme érvényesítése érdekében? Miért ne?
A Könyv Magyarul!


Letöltések Palimpszeszt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Palimpszeszt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  16 x 24 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  410
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9639132675
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2001
  Árukód:


  TAGS:
  Online Palimpszeszt ebook, könyvet Palimpszeszt FB2, Download Palimpszeszt PDF , Download Palimpszeszt MOBI, Online Palimpszeszt könyvet, ingyenes letöltések Palimpszeszt IPhone, Online könyvet Palimpszeszt PDF, ingyenes Palimpszeszt DJVU, ingyenes letöltések Palimpszeszt TXT, letöltések Palimpszeszt RTF, Online Palimpszeszt FB2 , e-könyvet Palimpszeszt letöltések TXT, ingyenes Palimpszeszt letöltések könyvet, e-könyvet Palimpszeszt download MOBI, letöltések Palimpszeszt IPad, olvas Palimpszeszt MOBI, olvas Palimpszeszt DOC, ingyenes Palimpszeszt AWZ, Download e-könyvet Palimpszeszt iPad , ingyenes Palimpszeszt DJVU, Download Palimpszeszt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Palimpszeszt DVD, olvas Palimpszeszt TXT, Book Palimpszeszt letöltések DJVU, Palimpszeszt letöltések könyvet ingyenes, Palimpszeszt letöltések könyvet pdf ingyenes, Palimpszeszt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Palimpszeszt pdf ingyenes, Palimpszeszt letöltések könyvet epub ingyenes, Palimpszeszt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply