Őseim és sorsom

Gabriel Groszman - Őseim és sorsom

Gabriel Groszman könyve történelmi forráskutatáson és személyes emlékezésen alapuló könyv. A világpolgár Groszman kicsiny magyarországi faluból, Vámosmikoláról indult el egészen Argentináig, hogy megállja helyét ismeretlen tájakon, családot és egzisztenciát alapítson. A sikeres üzletember azonban kötelességének érezte a múlt megidézését, mely több, mint egyetlen család története. A családtörténetben benne van a vidéki magyar város mikroklímája, az ortodox zsidóság hajdani hagyományos életének leírása, majd ennek a zsidóságnak a kipusztítása is. Gabriel Groszman – azaz Groszman Gabi – a második világháború éveiben került fel Budapestre, gimnáziumi éveit a legjobb tanárok ihletett környezetében tölti a Zsidó gimnáziumban, majd a Raoul Wallenberg svéd diplomata által kialkudott védett házakban menekül meg. Groszman egyszerre történész, és emlékiratszerző, dokumentumokból rekonstruálja a személyes történetét, amely így több mint az egyéni sors lenyomata. A Kelet-európai zsidóság történetének érdekes leírása egy koraérett gyermek szemével ritka, őszinte vallomás.
Az eredetileg spanyolul megjelent alkotás angolul és németül is megjelent. A mű ajánlását a nemzetközi hírű Berend T. Iván írta, szerkesztője Ungvári Tamás.A Könyv Magyarul!


Letöltések Őseim és sorsom ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Őseim és sorsom ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  296
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  380 gr
  ISBN:
  9789630891646
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2496537 / 1114620
  Translator:


  TAGS:
  Online Őseim és sorsom ebook, könyvet Őseim és sorsom FB2, Download Őseim és sorsom PDF , Download Őseim és sorsom MOBI, Online Őseim és sorsom könyvet, ingyenes letöltések Őseim és sorsom IPhone, Online könyvet Őseim és sorsom PDF, ingyenes Őseim és sorsom DJVU, ingyenes letöltések Őseim és sorsom TXT, letöltések Őseim és sorsom RTF, Online Őseim és sorsom FB2 , e-könyvet Őseim és sorsom letöltések TXT, ingyenes Őseim és sorsom letöltések könyvet, e-könyvet Őseim és sorsom download MOBI, letöltések Őseim és sorsom IPad, olvas Őseim és sorsom MOBI, olvas Őseim és sorsom DOC, ingyenes Őseim és sorsom AWZ, Download e-könyvet Őseim és sorsom iPad , ingyenes Őseim és sorsom DJVU, Download Őseim és sorsom e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Őseim és sorsom DVD, olvas Őseim és sorsom TXT, Book Őseim és sorsom letöltések DJVU, Őseim és sorsom letöltések könyvet ingyenes, Őseim és sorsom letöltések könyvet pdf ingyenes, Őseim és sorsom pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Őseim és sorsom pdf ingyenes, Őseim és sorsom letöltések könyvet epub ingyenes, Őseim és sorsom ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply