Őrségi mesék és mondák


A magyar néprajztudomány által leggyakrabban emlegetett néprajzi tájegységek egyike a Vas megye délnyugati csücskében fekvő, mintegy húsz, az Árpád-kortól kontinuus magyarlakta települést magába foglaló Őrség, amelynek egy kicsiny része jelenleg Szlovénia területén található. Az Őrség sajátos ökológiai környezetéről, archaikus gazdálkodási formáiról, népi építkezéséről és gasztronómiájáról egyaránt nevezetessé vált. A különféle honismereti művek és néprajzi kézikönyvek azonban valamiképpen érintetlenül hagyták e tájegység folklórját, amelyről jószerével máig is keveset tudunk.

E megállapítás annyiban csalóka, hogy noha publikált formában csak szórványos közlések láttak napvilágot az Őrség népköltészetéről és hiedelemvilágáról, a különféle múzeumi kézirattárak mélyén értékes, gazdag anyagot tartalmazó népköltészeti gyűjtések rejtőztek, melyek túlnyomó többségét a 20. század derekán jegyezték fel. A kötet, mely az őrségi folklórhagyomány első nagyszabású feldolgozása, a Magyar Népköltészet Tára sorozat profiljába illeszkedően tudományosan rendszerezett formában, a kortárs folklorisztika által kialakított szerkesztési elvek szerint rendezte táji gyűjteménnyé a feltárt folklóranyagot. A gyűjtemény közreadója által írt tanulmány, jegyzetek, mutatók és képmelléklet egészítik ki a könyvet.

Közreadja Magyar Zoltán
A Könyv Magyarul!


Letöltések Őrségi mesék és mondák ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Őrségi mesék és mondák ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  266
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789635069071
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2468760 / 1105066  TAGS:
  Online Őrségi mesék és mondák ebook, könyvet Őrségi mesék és mondák FB2, Download Őrségi mesék és mondák PDF , Download Őrségi mesék és mondák MOBI, Online Őrségi mesék és mondák könyvet, ingyenes letöltések Őrségi mesék és mondák IPhone, Online könyvet Őrségi mesék és mondák PDF, ingyenes Őrségi mesék és mondák DJVU, ingyenes letöltések Őrségi mesék és mondák TXT, letöltések Őrségi mesék és mondák RTF, Online Őrségi mesék és mondák FB2 , e-könyvet Őrségi mesék és mondák letöltések TXT, ingyenes Őrségi mesék és mondák letöltések könyvet, e-könyvet Őrségi mesék és mondák download MOBI, letöltések Őrségi mesék és mondák IPad, olvas Őrségi mesék és mondák MOBI, olvas Őrségi mesék és mondák DOC, ingyenes Őrségi mesék és mondák AWZ, Download e-könyvet Őrségi mesék és mondák iPad , ingyenes Őrségi mesék és mondák DJVU, Download Őrségi mesék és mondák e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Őrségi mesék és mondák DVD, olvas Őrségi mesék és mondák TXT, Book Őrségi mesék és mondák letöltések DJVU, Őrségi mesék és mondák letöltések könyvet ingyenes, Őrségi mesék és mondák letöltések könyvet pdf ingyenes, Őrségi mesék és mondák pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Őrségi mesék és mondák pdf ingyenes, Őrségi mesék és mondák letöltések könyvet epub ingyenes, Őrségi mesék és mondák ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply