Oroszlán és gödölye

Hunyady József - Oroszlán és gödölye

A gazdag cselekménybonyolítású, izgalmas történelmi regényeiről ismert Hunyady József Oroszlán és gödölye című művében a magyar történelem egy szinte ismeretlen pontjára irányítja a figyelmet.
Az első magyar parasztlázadás legendájáról korábban született regény és színdarab óta számos újabb dokumentum került elő, ezek felhasználásával született meg az Oroszlán és gödölye, mely történelmünk egyik méltatlanul elfeledett korszakának állít emléket. 1437-ben – a huszita parasztháború hatására – jobbágyságunk, kézművességünk és paraszti sorba taszított kisnemességünk első ízben ragadott fegyvert, hogy az István király által biztosított törvényes jogait visszaszerezhesse. Hinné-e bárki, hogy a mezítlábas erdélyi parasztok, kézművesek és kisurak két rettentő csatában is ízzé-porrá zúzták az erdélyi vajda és püspök roppant zsoldoshadait? Hogy két alkalommal is megalázó szerződés aláírására kényszerítették a dölyfös, orcátlan szemérmetlenséggel harácsoló nagyurakat? Hogy csak kétszeres úri esküszegés, aljas árulás és a parasztok jámbor hiszékenysége miatt bukott el végül is a csodálatos zendülés?
S a véres csaták, megtorló rajtaütések forgatagai mögül minduntalan kivillan Budai Nagy Antal és Csáky Ilona balladai szépségű, tragikus végű szerelme.A Könyv Magyarul!


Letöltések Oroszlán és gödölye ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Oroszlán és gödölye ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  440
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  574 gr
  ISBN:
  9786155611506
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2692585 / 1162426  TAGS:
  Online Oroszlán és gödölye ebook, könyvet Oroszlán és gödölye FB2, Download Oroszlán és gödölye PDF , Download Oroszlán és gödölye MOBI, Online Oroszlán és gödölye könyvet, ingyenes letöltések Oroszlán és gödölye IPhone, Online könyvet Oroszlán és gödölye PDF, ingyenes Oroszlán és gödölye DJVU, ingyenes letöltések Oroszlán és gödölye TXT, letöltések Oroszlán és gödölye RTF, Online Oroszlán és gödölye FB2 , e-könyvet Oroszlán és gödölye letöltések TXT, ingyenes Oroszlán és gödölye letöltések könyvet, e-könyvet Oroszlán és gödölye download MOBI, letöltések Oroszlán és gödölye IPad, olvas Oroszlán és gödölye MOBI, olvas Oroszlán és gödölye DOC, ingyenes Oroszlán és gödölye AWZ, Download e-könyvet Oroszlán és gödölye iPad , ingyenes Oroszlán és gödölye DJVU, Download Oroszlán és gödölye e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Oroszlán és gödölye DVD, olvas Oroszlán és gödölye TXT, Book Oroszlán és gödölye letöltések DJVU, Oroszlán és gödölye letöltések könyvet ingyenes, Oroszlán és gödölye letöltések könyvet pdf ingyenes, Oroszlán és gödölye pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Oroszlán és gödölye pdf ingyenes, Oroszlán és gödölye letöltések könyvet epub ingyenes, Oroszlán és gödölye ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply