Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon

Tardy Lajos (Szerk.) - Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon

Az útleírás vallomás: tájakról és országokról, emberekről és népekről. A jó útleíró nem húzódik meg a háttérben, hanem céltudatosan vezeti az olvasót, és olykor éppen a látottak és hallottak száraz felsorolásával üzen. Az idő múlásától veretessé vált alkotások akkor válnak igazán történelmi és irodalmi csemegévé, ha az utókor kutatójának sikerül az önmagukban olykor látszólag ösztövér, ám a maguk együttesében gazdag anyagot összegyűjtenie és ez a kötet erről tanúskodik. Mi, olvasók pedig a régi útleírások nehézkes és mégis oly vonzóan lassú sodrának, olykor szárnyaló romantikájának átadva magunkat, felfedezhetjük beleérző készségünket, megmártózhatunk saját régmúltunk és múltunk gyarlóságaiban és szépségeiben ezúttal a cári Oroszország évszázadokkal ezelőtt útra kelt, hazánkban járt fiainak sokáig porosodásra ítélt nyomtatásban nem is mindig napvilágot látott feljegyzései jóvoltából. Akad közöttük fél évezred előtti egyházi személy, ifjú diplomata, kolduló zarándok, katona, udvaronc, tudós, utazásban kedvét lelő herceg.
Ami ezeket a szerzőket egybefűzi, az egyrészt a közös téma, vagyis a régi Magyarország gazdagságával és szegénységével, pompájával és nyomorúságával, szabadságával és elnyomottságával , másrészt az a tény, hogy szinte kivétel nélkül megragadták a lehetőséget: mert amit saját országukra elmondva a cári cenzor veres plajbásza kérlelhetetlenül keresztülhúzott volna, azt bántatlanul ország-világ elé tárhatták Magyarországra vonatkoztatva. Mindez csak még izgalmasabbá teszi az orosz közvéleménynek szánt Hungária-képet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  11 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  262
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9632821386
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1988
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon ebook, könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon FB2, Download Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon PDF , Download Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon MOBI, Online Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon könyvet, ingyenes letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon IPhone, Online könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon PDF, ingyenes Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon DJVU, ingyenes letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon TXT, letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon RTF, Online Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon FB2 , e-könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések TXT, ingyenes Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések könyvet, e-könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon download MOBI, letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon IPad, olvas Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon MOBI, olvas Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon DOC, ingyenes Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon AWZ, Download e-könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon iPad , ingyenes Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon DJVU, Download Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon DVD, olvas Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon TXT, Book Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések DJVU, Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések könyvet ingyenes, Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések könyvet pdf ingyenes, Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon pdf ingyenes, Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon letöltések könyvet epub ingyenes, Orosz és ukrán utazók a régi Magyarországon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply