Ormányság

Kiss Géza - Ormányság

Ez a könyv nagy lelki gyötrődésekből született. Évtizedek óta figyelem népem mindinkább gyorsuló halálba rohanását. Hetvenöt év, három egymást követő egyke-nemzedék azt jelenti, hogy minden száz ember helyett a harmadik egyke-nemzedékben már csak 6,4 ember van. Mi ez? A végkipusztulás Ebből a készülő nagy nemzeti tragédiából is mutat be majd néhány sötét lapot ez a könyv. Itt az ideje, hogy világosan lássunk. Nem az szereti igazán a hazáját, aki elkendőzi a halálos bajt jaj, idegenek meg ne tudják! s közben meghal a halódó. Hanem az szereti igazán, aki felelőssége tudatában odavezet a nyitott sebhez: ezen a seben feltétlenül kifolyik az utolsó csöpp vér is, de kössük be a sebet, s mentsük meg a halódót. De, ha ebben az utolsó órában föl nem ébredünk s a többi halódó között a legnagyobb beteg, az én drága Ormányságom vére utolsó csöppjének elszivárgása kell ahhoz, hogy fölébredjünk, ha az én népemnek csak halotti ruhát engedünk már maradjon fönn legalább emléke ezeken a lapokon annak, hogy ez a nép is élt valamikor: mi volt ez az élet s mik voltak azok a kincsek, amiket ez az élet hordozott? Olyan ez az írás, mint a könyvbe préselt szagos menta. Élet csak mögötte már, senkit és semmit föl se támaszt, de a régi, a mindinkább tovatűnő s majdnem biztos halálra ítélt élet illatából ad valamit: ez is magyar élet volt. Ennek a könyvnek első, bár nem egyetlen föladata te-hát ezen a földdarabon a pusztuló magyar élet kincseinek összegyűjtése, újra megragyogtatása és megmentése az elkallódástól.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ormányság ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ormányság ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13.5 x 18.6 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  563
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632816269
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1986
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Ormányság ebook, könyvet Ormányság FB2, Download Ormányság PDF , Download Ormányság MOBI, Online Ormányság könyvet, ingyenes letöltések Ormányság IPhone, Online könyvet Ormányság PDF, ingyenes Ormányság DJVU, ingyenes letöltések Ormányság TXT, letöltések Ormányság RTF, Online Ormányság FB2 , e-könyvet Ormányság letöltések TXT, ingyenes Ormányság letöltések könyvet, e-könyvet Ormányság download MOBI, letöltések Ormányság IPad, olvas Ormányság MOBI, olvas Ormányság DOC, ingyenes Ormányság AWZ, Download e-könyvet Ormányság iPad , ingyenes Ormányság DJVU, Download Ormányság e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ormányság DVD, olvas Ormányság TXT, Book Ormányság letöltések DJVU, Ormányság letöltések könyvet ingyenes, Ormányság letöltések könyvet pdf ingyenes, Ormányság pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ormányság pdf ingyenes, Ormányság letöltések könyvet epub ingyenes, Ormányság ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply