Öltöztessük fel az országot!

Simonovics Ildikó - Valuch Tibor - Öltöztessük fel az országot!

A 20. században és különösen annak második felében az öltözködést meghatározó módon befolyásolták a gyorsan bővülő tömegigények és a civilizációs változások által megteremtett lehetőségek, illetve ezek kihasználása. A divat, az öltözködés átalakulása általában a mentalitás, az értékek és a gondolkodás változását is kifejezi. Különösen igaz mindez a szocialista korszak Magyarországán, ahol az öltözködés az ötvenes évek közepéig politikai és ideológiai szempontból egyaránt fontos kérdésnek számított, majd a Kádár-korszakban fokozatosan fogyasztási kérdéssé egyszerűsödött. A jelen kötet tanulmányai egyaránt vizsgálják a könnyed divatvonalak változásait, a divattervezés, a divattrendek és a divatváltozások (művészet)történetét, valamint az öltözködés társadalmi hátterét és viszonyrendszerét, továbbá a ruházkodás változásának, a ruházati fogyasztásnak a történetét. Így többek között azt a kérdést is megpróbálják megválaszolni a kötet szerzői, hogy mikor, mit és miért pont azt viselték a különböző társadalmi csoportok tagjai? Hogyan változtak az egyes emberek és társadalmi csoportok öltözködési szokásai, milyen hatása volt erre a lakóhelynek és a társadalmi tagolódásnak? Miként alakult a korszak során a ruházati ellátottság? Mi jellemezte a ruházati fogyasztást a szocialista korszak évtizedeiben? E gazdagon illusztrált kötet ezekről a kérdésekről próbál meg lehetőség szerint minél teljesebb képet rajzolni a téma avatott nemzetközi és hazai szakértőinek tanulmányai révén. A művészettörténeti, szociológiai, társadalomtörténeti elemzések mellett a szocialista korszak magyar divatjának számos képviselője is közreadja emlékeit. A szakszerű, tudományos ismeretterjesztésre törekvő, olvasmányos kötetet széleskörű olvasói érdeklődésre tarthat számot.A Könyv Magyarul!


Letöltések Öltöztessük fel az országot! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Öltöztessük fel az országot! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  16.5 x 24 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  294
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9789634465096
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Öltöztessük fel az országot! ebook, könyvet Öltöztessük fel az országot! FB2, Download Öltöztessük fel az országot! PDF , Download Öltöztessük fel az országot! MOBI, Online Öltöztessük fel az országot! könyvet, ingyenes letöltések Öltöztessük fel az országot! IPhone, Online könyvet Öltöztessük fel az országot! PDF, ingyenes Öltöztessük fel az országot! DJVU, ingyenes letöltések Öltöztessük fel az országot! TXT, letöltések Öltöztessük fel az országot! RTF, Online Öltöztessük fel az országot! FB2 , e-könyvet Öltöztessük fel az országot! letöltések TXT, ingyenes Öltöztessük fel az országot! letöltések könyvet, e-könyvet Öltöztessük fel az országot! download MOBI, letöltések Öltöztessük fel az országot! IPad, olvas Öltöztessük fel az országot! MOBI, olvas Öltöztessük fel az országot! DOC, ingyenes Öltöztessük fel az országot! AWZ, Download e-könyvet Öltöztessük fel az országot! iPad , ingyenes Öltöztessük fel az országot! DJVU, Download Öltöztessük fel az országot! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Öltöztessük fel az országot! DVD, olvas Öltöztessük fel az országot! TXT, Book Öltöztessük fel az országot! letöltések DJVU, Öltöztessük fel az országot! letöltések könyvet ingyenes, Öltöztessük fel az országot! letöltések könyvet pdf ingyenes, Öltöztessük fel az országot! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Öltöztessük fel az országot! pdf ingyenes, Öltöztessük fel az országot! letöltések könyvet epub ingyenes, Öltöztessük fel az országot! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply