Noktürn avagy a sánta ördög visszatér

Zirkuli Péter - Noktürn avagy a sánta ördög visszatér

Ördögöm van. Ezt, hogy tudniillik ő ördög,
vendégem végül is maga mondta el magáról,
onnan tudom. Épp kávémat ittam délután,
mikor betoppant. Nem volt külsejében semmi
rendkívüli.

A történet Budapesten játszódik, a nyolcvanas évek végén, utalással Le Sage XVIII. századi kalandregényére, A sánta ördögre. Ott háztetőket felemelve pillant bele egy város életébe a főhős. E kisregény narrátorának ilyesmire nincs szüksége. Végigkalauzolja csupán Sánta nevű vendégét, kb. huszonnégy óra, egy nap s egy éjszaka alatt Budapesten. Sánta alighanem nyugati magyar emigránsként látogat haza.
Vendéglátójának köszönhetően megismerkedik a kor jellegzetes figuráival: a belvárosi utca és kocsma lumpen közönségével, a korosodó festővel, alternatív irodalmi-művészeti asztaltársasággal, egy vállalkozásból gazdagodó házaspár budai, házavató bulijának, afféle rokokósra stilizált kerti mulatságának résztvevőivel. Megelevenedik így egy történelmi pillanat. Éspedig olyan módon, hogy a kisregényről a kéziratot olvasva ezt állapíthatta meg Fráter Zoltán kritikus, irodalomtörténész: ha végre megjelenik, igazi szenzáció lehet. Márton László szerint a cselekmény idejének durván egy napja alatt feltárul az olvasó előtt a kései Kádár-rendszer Budapestje és, amit legalább ilyen fontosnak érzek, Zirkuli Péter szatirikus-bölcselkedő-meditatív irálya. Zirkuli kitűnő megfigyelő, finom humora van, sokat tud az életről úgy általában és a budapesti élet bizonyos jellegzetes figuráiról úgy konkrétan. () A Noktürnt nagy tetszéssel olvastam, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a kijelentésemmel több ezer majdani olvasó véleményét osztom szívből remélem tehát, hogy a Noktürn el fog jutni olvasóihoz.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  132
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  196 gr
  ISBN:
  9789632275239
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2497438 / 1114976  TAGS:
  Online Noktürn avagy a sánta ördög visszatér ebook, könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér FB2, Download Noktürn avagy a sánta ördög visszatér PDF , Download Noktürn avagy a sánta ördög visszatér MOBI, Online Noktürn avagy a sánta ördög visszatér könyvet, ingyenes letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér IPhone, Online könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér PDF, ingyenes Noktürn avagy a sánta ördög visszatér DJVU, ingyenes letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér TXT, letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér RTF, Online Noktürn avagy a sánta ördög visszatér FB2 , e-könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések TXT, ingyenes Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések könyvet, e-könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér download MOBI, letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér IPad, olvas Noktürn avagy a sánta ördög visszatér MOBI, olvas Noktürn avagy a sánta ördög visszatér DOC, ingyenes Noktürn avagy a sánta ördög visszatér AWZ, Download e-könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér iPad , ingyenes Noktürn avagy a sánta ördög visszatér DJVU, Download Noktürn avagy a sánta ördög visszatér e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Noktürn avagy a sánta ördög visszatér DVD, olvas Noktürn avagy a sánta ördög visszatér TXT, Book Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések DJVU, Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések könyvet ingyenes, Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések könyvet pdf ingyenes, Noktürn avagy a sánta ördög visszatér pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Noktürn avagy a sánta ördög visszatér pdf ingyenes, Noktürn avagy a sánta ördög visszatér letöltések könyvet epub ingyenes, Noktürn avagy a sánta ördög visszatér ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply