Nemzeti kommunizmus és Magyarország

Kovrig Béla - Nemzeti kommunizmus és Magyarország

A nemzeteket ért nem is egy katasztrófa utólag visszatekintve későbbi látványos újjászületésük legnagyobb esélyének bizonyult. Kétségtelen, hogy ama becstelenség és indokolatlanul brutális eljárás mellett, ahogyan a szovjet-orosz kormány a látszólag diadalmas felkelést szörnyű kudarccá változtatta a maga végzetes és szívszorító következményeivel , ugyanez a kormány öntudatlanul is nagy szolgálatot tett Magyarországnak azzal, hogy ez utóbbi rövidéletű demokratikus közéletének a szellemét, mentális klímáját megszilárdította és tartóssá tette. A magyarokat a felkelés mézeshete alatt általuk megközelített nemzeti egység tapasztalata, majd a saját és nemzetük szabadságát ismét könyörtelenül szétzúzó közös ellenség iránti halálos megvetés és bősz harag a társadalmi integráltságnak és a nemzet politikai egységének olyan fokába cementezte össze, amilyet újabb kori történelmük során soha nem értek el.
Kovrig Béla

A jelen kötet alapjául szolgáló kutatást Kovrig Béla 1957-ben kezdte, eredményeit először 1958-ban a milwaukee-i Marquette Universityn, a nemzeti kommunizmusokról szóló konferencián ismertette, és egészen 1962-ben bekövetkezett haláláig folytatta. A kötet anyaga azonban a szerző halála után és főként annak következtében eddig sohasem látott napvilágot. A kézirat a Marquette University szláv intézete belső kiadványaként lapult évtizedekig az egyetem könyvtárában és Kovrig Béla ugyanott található hagyatékában. Pedig Kovrig munkája a magyar tudománytörténetben is egyedülálló vállalkozás, amely egyként tanúskodik az emigráns magyar tudós szakmai és haza fiúi elkötelezettségéről. Hiszen Kovrig azt tette, amiről úgy gondolta, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc bukása után saját helyzetében tennie kell: már 1957-ben kérdőívet szerkesztett, és különböző helyeken pályázott, hogy a magyar menekültek között elkezdhesse terepmunkáját
Részlet a kötet bevezető tanulmányából
A Könyv Magyarul!


Letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  328
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  484 gr
  ISBN:
  9789636937225
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2690974 / 1161246
  Translator:


  TAGS:
  Online Nemzeti kommunizmus és Magyarország ebook, könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország FB2, Download Nemzeti kommunizmus és Magyarország PDF , Download Nemzeti kommunizmus és Magyarország MOBI, Online Nemzeti kommunizmus és Magyarország könyvet, ingyenes letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország IPhone, Online könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország PDF, ingyenes Nemzeti kommunizmus és Magyarország DJVU, ingyenes letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország TXT, letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország RTF, Online Nemzeti kommunizmus és Magyarország FB2 , e-könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések TXT, ingyenes Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések könyvet, e-könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország download MOBI, letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország IPad, olvas Nemzeti kommunizmus és Magyarország MOBI, olvas Nemzeti kommunizmus és Magyarország DOC, ingyenes Nemzeti kommunizmus és Magyarország AWZ, Download e-könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország iPad , ingyenes Nemzeti kommunizmus és Magyarország DJVU, Download Nemzeti kommunizmus és Magyarország e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nemzeti kommunizmus és Magyarország DVD, olvas Nemzeti kommunizmus és Magyarország TXT, Book Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések DJVU, Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések könyvet ingyenes, Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések könyvet pdf ingyenes, Nemzeti kommunizmus és Magyarország pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nemzeti kommunizmus és Magyarország pdf ingyenes, Nemzeti kommunizmus és Magyarország letöltések könyvet epub ingyenes, Nemzeti kommunizmus és Magyarország ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply