Német nyelvtan 222 pontban

Scheibl György - Német nyelvtan 222 pontban

A 222 pontban a német nyelvtan azzal a módszertani megoldással törekszik a német nyelvtan szisztematikus leírására, hogy az egyes nyelvtani jelenségeket – mégha sok esetben egymásra épülnek is – fontosságuk és nehézségi fokuk szerint külön pontba szedve, nem pedig hierarchikus szerveződésben írja le. Ez a felhasználóbarát megoldás lehetőséget biztosít arra, hogy a nyelvtanuló könnyebben találjon meg egy-egy nyelvtani jelenséget. E cél érdekében megpróbáltam bizonyos szintig lemondani a nehezen érthető és sokszor felesleges nyelvészeti terminológiáról, és mindenki számára érthető „köznyelven” tárgyaltam a pontokat. Esetenként mégsem lehetett kikerülni a segédfogalmak használatát, vagy éppen célszerűnek tartottam a nyelvtanulásban általánosan elterjedt terminológia alkalmazását. Ezek részletes tárgyalására a nyelvtan alapozó részében tértem ki.
Külön figyelmet szenteltem azoknak a jelenségeknek, melyek a német és a magyar alapvető eltéréseiből adódóan problémaként jelentkeznek a nyelvtantanulás során.
A második fejezet tartalmazza a német nyelvtan legjavát, elsősorban az igékkel, névszókkal és melléknevekkel, valamint a szórenddel kapcsolatos problémákat. A harmadik fejezet kisebb vagy kevésbé releváns nyelvtani pontokat mutat be. Ugyanitt találhatók a szinte szótárszerűen fellapozható nyelvtani pontok (ige- és melléknévvonzatok, elöljárók, listák stb.), valamint a némettanulás bármely szintjén jelentkező gyakori nyelvtani (és lexikális) problémák. A negyedik fejezetben találhatók a beszélt nyelv egyes fordulatai, állandósult kifejezései stb. Az ötödik fejezetben pedig ragozási táblázatok kaptak helyet.
A felhasználóbarát megoldás része az is, hogy az egyes nyelvtani pontok középpontjában mindvégig a példamondatokon keresztüli bemutatás áll. A felhozott példák mindegyike – gyakran vicces formában – egy elképzelt német család és szomszédainak mindennapi kalandjaiból meríti témáját. A nyelvtani szabályok magyarázata sokszor összefoglaló táblázatokkal egészül ki.
Mivel a nyelvtani pontok összeválogatásában és az egyes nyelvtani jelenségek leírásában egyszerre törekedtem gyakorlatiasságra és teljességre, a kezdőtől a felsőfokig minden tudásszinten hasznos lehet e könyv. Figyelembe vettem azt a lehetőséget is, hogy sok nyelvtanuló Magyarországon az angol után második idegen nyelvként tanulja a németet, ezért kitértem néhány helyen azokra a nyelvtani problémákra is, melyeket kimondottan az angolosok figyelmébe ajánlok.
Jó nyelvtanozást kíván: a SzerzőA Könyv Magyarul!


Letöltések Német nyelvtan 222 pontban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Német nyelvtan 222 pontban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  348
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  590 gr
  ISBN:
  9799639489256
  Language:
  HUNGARIAN – GERMAN
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2168417 / 1039362  TAGS:
  Online Német nyelvtan 222 pontban ebook, könyvet Német nyelvtan 222 pontban FB2, Download Német nyelvtan 222 pontban PDF , Download Német nyelvtan 222 pontban MOBI, Online Német nyelvtan 222 pontban könyvet, ingyenes letöltések Német nyelvtan 222 pontban IPhone, Online könyvet Német nyelvtan 222 pontban PDF, ingyenes Német nyelvtan 222 pontban DJVU, ingyenes letöltések Német nyelvtan 222 pontban TXT, letöltések Német nyelvtan 222 pontban RTF, Online Német nyelvtan 222 pontban FB2 , e-könyvet Német nyelvtan 222 pontban letöltések TXT, ingyenes Német nyelvtan 222 pontban letöltések könyvet, e-könyvet Német nyelvtan 222 pontban download MOBI, letöltések Német nyelvtan 222 pontban IPad, olvas Német nyelvtan 222 pontban MOBI, olvas Német nyelvtan 222 pontban DOC, ingyenes Német nyelvtan 222 pontban AWZ, Download e-könyvet Német nyelvtan 222 pontban iPad , ingyenes Német nyelvtan 222 pontban DJVU, Download Német nyelvtan 222 pontban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Német nyelvtan 222 pontban DVD, olvas Német nyelvtan 222 pontban TXT, Book Német nyelvtan 222 pontban letöltések DJVU, Német nyelvtan 222 pontban letöltések könyvet ingyenes, Német nyelvtan 222 pontban letöltések könyvet pdf ingyenes, Német nyelvtan 222 pontban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Német nyelvtan 222 pontban pdf ingyenes, Német nyelvtan 222 pontban letöltések könyvet epub ingyenes, Német nyelvtan 222 pontban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply