Nem mindennapi élet

Kornfeld Tamás - Nem mindennapi élet

A könyv lapjain egy valóban Nem mindennapi élet körvonalai sejlenek fel, méghozzá valóban hitelt érdemlő forrásból. A visszaemlékezés szerzője, Kornfeld Tamás, Magyarország egyik leggazdagabb családjába született bele 1924-ben. Anyai ágon nagyapja báró Weiss Manfréd volt, a magyar fém-, konzerv- és legfőképpen a hadiipar kiemelkedően tehetséges felvirágoztatója, apai ágon pedig Kornfeld Zsigmond, aki a bécsi Rothschild-bankház küldöttéből a Magyar Általános Hitelbank és magyar tőzsde elnöke lett. Édesapja Kornfeld Móric, a Ganz-gyár egyik vezetője, a csepeli Weiss-gyár igazgatóságának tagja, iregi földbirtokos. Nagybátyja volt Chorin Ferenc, az egyik legzseniálisabb üzletember, aki annak idején Sub auspiciis regis kitüntetéssel kapott diplomát. A rokonok között volt az egyik legjobb ízlésű magyar műgyűjtő, Herzog Mór Lipót.
A fiatalember előtt úgyszólván korlátlan lehetőségek álltak, de az ország német megszállása ekkor mindössze húsz éves, a pécsi orvosi egyetem hallgatója félbetöri az asszimilálódott zsidó család életét. A család negyven tagja a németekkel kötött szerződés" keretében, elhagyhatta az országot. Kornfeld Tamás húsz évet élt itthon hetvenet az Egyesült Államokban. Meglepő, milyen régi szokásokat ír le, a szigorúságot és formalitásokat a mindennapos érintkezésben. Lefegyverző, amilyen őszinteséggel megírja, mennyire természetes volt számára a készen kapott jólét. És lenyűgöző, milyen önsajnálat nélkül és eltökélten építette újjá az életét mint az Egyesült Államok iránt háláját katonai szolgálattal lerovó, majd orvostanhallgatója és tankönyveket is író aneszteziológia-professzora. Láttató erővel és éles nyelvű szeretettel mutatja be a szétszóródott rokonságot.A Könyv Magyarul!


Letöltések Nem mindennapi élet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Nem mindennapi élet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9789631361865
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Nem mindennapi élet ebook, könyvet Nem mindennapi élet FB2, Download Nem mindennapi élet PDF , Download Nem mindennapi élet MOBI, Online Nem mindennapi élet könyvet, ingyenes letöltések Nem mindennapi élet IPhone, Online könyvet Nem mindennapi élet PDF, ingyenes Nem mindennapi élet DJVU, ingyenes letöltések Nem mindennapi élet TXT, letöltések Nem mindennapi élet RTF, Online Nem mindennapi élet FB2 , e-könyvet Nem mindennapi élet letöltések TXT, ingyenes Nem mindennapi élet letöltések könyvet, e-könyvet Nem mindennapi élet download MOBI, letöltések Nem mindennapi élet IPad, olvas Nem mindennapi élet MOBI, olvas Nem mindennapi élet DOC, ingyenes Nem mindennapi élet AWZ, Download e-könyvet Nem mindennapi élet iPad , ingyenes Nem mindennapi élet DJVU, Download Nem mindennapi élet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Nem mindennapi élet DVD, olvas Nem mindennapi élet TXT, Book Nem mindennapi élet letöltések DJVU, Nem mindennapi élet letöltések könyvet ingyenes, Nem mindennapi élet letöltések könyvet pdf ingyenes, Nem mindennapi élet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Nem mindennapi élet pdf ingyenes, Nem mindennapi élet letöltések könyvet epub ingyenes, Nem mindennapi élet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply