Ne vígy minket a kísértésbe

Andrassew Iván - Ne vígy minket a kísértésbe

Tisztázni kell viszonyunkat Tőkés Lászlóval. [] Itt és most elnézést kérek mindenekelőtt Tőkés Lászlótól, a családjától, Joó Edithtől, legfőképpen a gyerekeitől és persze mindazoktól, akik ugyanúgy hittek abban, hogy Tőkés egy karizmatikus hős, mint ahogy én is hittem. Sokáig vívódtam magamban, mielőtt nekiláttam ennek a munkának. Küzdött bennem a jó ízlés és a kötelességtudat. Van-e jogom rettenetes dolgokat napvilágra segíteni, a világhálón szerteszét terjedő dokumentumokból egységes, elszomorító képet összeállítani valakiről, van-e jogom azokat szembesíteni a valósággal, akik őt ma is mélységesen tisztelik?
Végül is Tőkés László egyetlen mondata miatt döntöttem úgy, hogy megírom ezt a könyvet. Feleségéről, Joó Edithről a következőket írja egy, a gyerekeinek is címzett levelében: Egyházi tekintélyemet sötét alakokkal és erőkkel összefogva, tudatosan és szántszándékkal Ő maga rombolja a (volt) Szekuritáté módjára és kedvére. Hogy miért éppen ez a mondat győzött meg, az majd kiderül. Előre szólok, hogy nem foglalkozom Tőkés László politikai pályájával, egyházi viaskodásaival ezeket csak akkor érintem, ha föltétlenül szükséges. Nem foglalkozom a jelenlegi politikai küzdelmeivel sem legföljebb annyiban, hogy megpróbálom kideríteni: a tettei, a szavai, a viselkedése mennyiben következnek a jelleméből.
Előre szólok, hogy megrázó, ami az elém került dokumentumokból Tőkés Lászlóról kiderül. Engem is megrázott. Bárha sok-sok emberi élettel és tulajdonsággal szembesültem, nem hittem volna, hogy egy olyan méltóságú ember, mint ő, ugyanolyan kiszolgáltatott a saját jellemével szemben, mint bárki más. Olyan, mintha a forradalom hőse, a magyarság köztársasági elnöke – ahogy Orbán fogalmazott -, a lelkész, a püspök, az Európai Parlament alelnöke folyamatosan valami ördögfélével küzdene, és ezt a lelke körül ólálkodó lényt nem tudná legyőzni, legyűrni, elzavarni. Főleg akkor, ha a neki legjobban kiszolgáltatottakkal kellene emberségesen bánni. Elemi emberségesen. Tőkés László ördöge számos mutatkozási formát választ: hatalom, hiúság, pénz, asszony és a meglepő módon a szinte állandóan, mindenütt fölbukkanó Securitate. Megkísérlem, hogy megértsem. Talán Tőkés László is megért engem. Ahogy ő legjobb napjaiban lelkészként, püspökként és politikusként valamiféle igazsággal tartozott és tartozik a népének, a híveinek, úgy tartozom én is a birtokomba jutott igazsággal azoknak, akik őt lelkészüknek, püspöküknek, képviselőjüknek választják.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ne vígy minket a kísértésbe ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ne vígy minket a kísértésbe ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  280
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  340 gr
  ISBN:
  9789639996816
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2228561 / 1083103  TAGS:
  Online Ne vígy minket a kísértésbe ebook, könyvet Ne vígy minket a kísértésbe FB2, Download Ne vígy minket a kísértésbe PDF , Download Ne vígy minket a kísértésbe MOBI, Online Ne vígy minket a kísértésbe könyvet, ingyenes letöltések Ne vígy minket a kísértésbe IPhone, Online könyvet Ne vígy minket a kísértésbe PDF, ingyenes Ne vígy minket a kísértésbe DJVU, ingyenes letöltések Ne vígy minket a kísértésbe TXT, letöltések Ne vígy minket a kísértésbe RTF, Online Ne vígy minket a kísértésbe FB2 , e-könyvet Ne vígy minket a kísértésbe letöltések TXT, ingyenes Ne vígy minket a kísértésbe letöltések könyvet, e-könyvet Ne vígy minket a kísértésbe download MOBI, letöltések Ne vígy minket a kísértésbe IPad, olvas Ne vígy minket a kísértésbe MOBI, olvas Ne vígy minket a kísértésbe DOC, ingyenes Ne vígy minket a kísértésbe AWZ, Download e-könyvet Ne vígy minket a kísértésbe iPad , ingyenes Ne vígy minket a kísértésbe DJVU, Download Ne vígy minket a kísértésbe e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ne vígy minket a kísértésbe DVD, olvas Ne vígy minket a kísértésbe TXT, Book Ne vígy minket a kísértésbe letöltések DJVU, Ne vígy minket a kísértésbe letöltések könyvet ingyenes, Ne vígy minket a kísértésbe letöltések könyvet pdf ingyenes, Ne vígy minket a kísértésbe pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ne vígy minket a kísértésbe pdf ingyenes, Ne vígy minket a kísértésbe letöltések könyvet epub ingyenes, Ne vígy minket a kísértésbe ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply