Mózes

Madách Imre - Mózes

Madách Mózes-ét nem a színházi emberek vagy az irodalomtörténészek számára kell felfedezni. A költő életművének méltatói, monográfusai kezdettől fogva számon tartották. A hagyományos értékrendet felülvizsgáló s újrafogalmazó mai irodalomkutatás is fontos helyre állította.
Madách nem véletlenül választotta Mózes-t, az emberiség őskorának ezt a gigászi alakját, minden népvezér példáját, drámája hősévé. A zsidók története is minden kis nép történetének példája lehet. S lett is a történelem folyamán. A Mózes távlatai sokkal messzebbre mutatnak az 1860-as évek nacionalizmusánál. Madách annak a liberális humanizmusnak volt lelkes híve, amely reformkorunk legértékesebb ereként bukkan elénk. Legnagyobb költői erővel talán Vörösmarty Pázmány-epigrammája foglalta szavakba: "Legszentebb vallás: a haza s emberiség." Ezért is lehet a Mózes-nek sokkal nagyobb esélye arra, hogy kiemelkedjék irodalmunk szűk köréből, mint a feloldhatatlanul, minden vonatkozásával magyar Bánk bán-nak.
"Nyelvét abban a szellemben akartam élővé tenni – írja Keresztury Dezső, a mű átdolgozója -, amelyben Arany a Tragédiá-ét. Aranynál természetesen tovább kellett lépnem. Ő csak egy olvasásra szánt drámai költemény nyelvét akarta gördülékenyebbé, költőibbé tenni; nekem a színpadi beszéd követelményeire is tekintettel kellett lennem."A Könyv Magyarul!


Letöltések Mózes ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mózes ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  16 x 25 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  156
  Cover:
  KEMÉNYTÁBLÁS, VÁSZONBORÍTÓS
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1966
  Commodity code:
  6101528 / 5101120
  Illustrated by:


  TAGS:
  Online Mózes ebook, könyvet Mózes FB2, Download Mózes PDF , Download Mózes MOBI, Online Mózes könyvet, ingyenes letöltések Mózes IPhone, Online könyvet Mózes PDF, ingyenes Mózes DJVU, ingyenes letöltések Mózes TXT, letöltések Mózes RTF, Online Mózes FB2 , e-könyvet Mózes letöltések TXT, ingyenes Mózes letöltések könyvet, e-könyvet Mózes download MOBI, letöltések Mózes IPad, olvas Mózes MOBI, olvas Mózes DOC, ingyenes Mózes AWZ, Download e-könyvet Mózes iPad , ingyenes Mózes DJVU, Download Mózes e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mózes DVD, olvas Mózes TXT, Book Mózes letöltések DJVU, Mózes letöltések könyvet ingyenes, Mózes letöltések könyvet pdf ingyenes, Mózes pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mózes pdf ingyenes, Mózes letöltések könyvet epub ingyenes, Mózes ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply