Metafilológia 1.


A filológia nem válasz, hanem kérdés. A filológia nem megoldás, hanem maga a probléma. Ezzel a két mondattal lehetne jellemezni az ebben a szöveggyűjteményben olvasható tanulmányok kiindulópontját. Ezek az írások arra vállalkoznak, hogy három filológiai alapfogalmat – a szöveget, a variánst és a kommentárt – körüljárva gondolják újra a filológia szerepét a modern irodalom- és kultúratudományok kontextusában. Az 1990-es évek elejére tehető filológiai fordulatot képviselő, és az ekkor megújuló, sokrétű filológiai gondolkodás fejleményeit bemutató, magyarra fordított írások olyan jelentős tudósok munkái, mint Bernard Cerquiglini, Jerome J. McGann vagy éppen Don Fowler. Ezek a nevek már önmagukban is jelzik, hogy a szöveggyűjteményben egyaránt helyet kaptak a medievisztikai, a modern filológiai és a klasszika-filológiai gondolkodás legkülönfélébb vonulatai. A metafilológia címben szereplő fogalmával a kötet szerkesztői azt kívánják érzékeltetni, hogy a filológiára való újabb reflexió, miközben letér a hagyományos szövegfilológia ösvényeiről, egyszersmind annak lehetőségét is felveti, hogy a filológia kevésbé diszciplínaként, mint inkább kulturális gyakorlatként az irodalom- és a kultúratudomány közötti kapcsolat (egyik) új paradigmájaként is elgondolható.A Könyv Magyarul!


Letöltések Metafilológia 1. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Metafilológia 1. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  600
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  710 gr
  ISBN:
  9786155047237
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2226816 / 1081266
  Series:


  TAGS:
  Online Metafilológia 1. ebook, könyvet Metafilológia 1. FB2, Download Metafilológia 1. PDF , Download Metafilológia 1. MOBI, Online Metafilológia 1. könyvet, ingyenes letöltések Metafilológia 1. IPhone, Online könyvet Metafilológia 1. PDF, ingyenes Metafilológia 1. DJVU, ingyenes letöltések Metafilológia 1. TXT, letöltések Metafilológia 1. RTF, Online Metafilológia 1. FB2 , e-könyvet Metafilológia 1. letöltések TXT, ingyenes Metafilológia 1. letöltések könyvet, e-könyvet Metafilológia 1. download MOBI, letöltések Metafilológia 1. IPad, olvas Metafilológia 1. MOBI, olvas Metafilológia 1. DOC, ingyenes Metafilológia 1. AWZ, Download e-könyvet Metafilológia 1. iPad , ingyenes Metafilológia 1. DJVU, Download Metafilológia 1. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Metafilológia 1. DVD, olvas Metafilológia 1. TXT, Book Metafilológia 1. letöltések DJVU, Metafilológia 1. letöltések könyvet ingyenes, Metafilológia 1. letöltések könyvet pdf ingyenes, Metafilológia 1. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Metafilológia 1. pdf ingyenes, Metafilológia 1. letöltések könyvet epub ingyenes, Metafilológia 1. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply