Mesék anyákról

Boldizsár Ildikó (Vál.) - Boldizsár Ildikó (Szerk.) - Mesék anyákról

Vajon miért nincsenek jó anyák a mesékben, és az apák miért olyan jók szinte minden mesében? – teszi fel a kérdést a kötet Előszavában a neves mesekutató és meseterapeuta, aki nagy sikerű Mesék nőkről férfiaknak és Mesék férfiakról -nőknek című kötetei után ezúttal apáknak és fiúknak, anyáknak és lányoknak válogatott történeteket a világ mesekincséből. Tette ezt azzal a céllal, hogy a meséken keresztül is bemutassa, milyen nehéz anyának és apának (no és persze leánynak és fiúnak) lenni, mennyi nehézséggel és próbatétellel kell megküzdeni egy jól működő szülő-gyermek kapcsolat érdekében is. A mesekutató állítása szerint a mesék egészen másképp beszélnek az apáról, mint az anyáról: például a népmesékben alig találni jó anyákat, a jó apák viszont egyáltalán nem ritkák. Az anyához fűződő kapcsolat mindenki életében a legfontosabb, és a fogantatás pillanatától meghatározó. Azonban több ezer mese szól arról az ambivalenciáról is, amellyel az anyák kötődnek gyermekeik-
hez, és több ezer mese mutatja meg ennek másik oldalát is: a gyerekek ambivalens viszonyát édesanyjukhoz. A jó anya önzetlenül kíséri és segíti gyermekei kibontakozását, és méltó módon – hamuban sült pogácsával – engedi el őket a szülői házból, ha eljön az ideje. Persze a legjobb anyának még a mesékben sem csak szerető, kedves és odaadó arca van – éppoly erőteljes a haragos, szenvedélyes, sötét indulatokkal terhelt másik arc is. Az utóbbi anyatípusból mintha kicsivel több került volna a mesékbe, s ennek oka elsősorban az, hogy a mesék mindig problémákkal foglalkoznak. A valóságban általában nem a „jó" anya jelent problémát, hanem a jó anya hiánya. A mesék pedig nem azt vetítik elénk, ami rendben működik, hanem azt, amit rendbe kell – mert rendbe lehet – hozni. Ebben kíván segíteni ez a kötet anyáknak, apáknak, lányoknak és fiúknak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Mesék anyákról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mesék anyákról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  318
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  402 gr
  ISBN:
  9789631426717
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2197119 / 1049593  TAGS:
  Online Mesék anyákról ebook, könyvet Mesék anyákról FB2, Download Mesék anyákról PDF , Download Mesék anyákról MOBI, Online Mesék anyákról könyvet, ingyenes letöltések Mesék anyákról IPhone, Online könyvet Mesék anyákról PDF, ingyenes Mesék anyákról DJVU, ingyenes letöltések Mesék anyákról TXT, letöltések Mesék anyákról RTF, Online Mesék anyákról FB2 , e-könyvet Mesék anyákról letöltések TXT, ingyenes Mesék anyákról letöltések könyvet, e-könyvet Mesék anyákról download MOBI, letöltések Mesék anyákról IPad, olvas Mesék anyákról MOBI, olvas Mesék anyákról DOC, ingyenes Mesék anyákról AWZ, Download e-könyvet Mesék anyákról iPad , ingyenes Mesék anyákról DJVU, Download Mesék anyákról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mesék anyákról DVD, olvas Mesék anyákról TXT, Book Mesék anyákról letöltések DJVU, Mesék anyákról letöltések könyvet ingyenes, Mesék anyákról letöltések könyvet pdf ingyenes, Mesék anyákról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mesék anyákról pdf ingyenes, Mesék anyákról letöltések könyvet epub ingyenes, Mesék anyákról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply