Menekülés

Sherman Alexie - Menekülés

A Menekülés egyszerre mulatságos és tragikus portréja egy elárvult indián tinédzser fiúnak, aki nevelőszülőktől nevelőszülőkhöz vándorol, de egyre kevésbé képes és hajlandó kommunikálni velük és a környezettel. Mondhatnánk, hogy az identitását keresi, de inkább a teljes társadalmi kitaszítottságból kutatja a kiutat: anyja ír–amerikai volt, hatéves korában elvesztette, indián apja már a születésekor lelépett. Egyszer egy angyali külsejű, nála két évvel idősebb, rengeteget olvasott fehér fiúval együtt viszik be a rendőrök, s ez az anarchista gyerek később pisztolyt ad a kezébe, arra biztatva, hajtsa végre a végső, legnagyobb tiltakozást: menjen be egy bankba, és lőjön mindenkire, aki mozog. Ragyásképű (így hívják hősünket) bemegy a bankba, nézi az embereket, előhúzza a pisztolyát, és katatóniába esik. Aztán a biztonsági őr tarkón lövi és innentől kezdődnek csak igazán az ifjú indián kalandozásai múltban, képzelt jelenben és jövőben

Sherman Alexie 1966-ban született spokane indián, egy északnyugat-amerikai rezervátumban nőtt fel, és törzséből elsőként egyetemi diplomát szerzett. Regényíróként, költőként már régóta jegyzik, időnként filmeket csinál és performanszművészkedik is. Prózaíróként és költőként számos díjat nyert, még Oprah Winfrey is szerepeltette műsorában. Tíz év óta ez az első regénye. Joyce Carol Oates azt írta róla: gúnyos, lázadó, tiszteletlen, nem simul bele semmilyen tradícióba, a fiatal Philip Rothra emlékeztet engem, a New Yorker pedig az 1990-es években azon kevés amerikai író közé sorolta, akiknek a XXI. században lesz a helyük.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Menekülés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Menekülés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  10 x 18.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  230
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9789630784863
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:


  TAGS:
  Online Menekülés ebook, könyvet Menekülés FB2, Download Menekülés PDF , Download Menekülés MOBI, Online Menekülés könyvet, ingyenes letöltések Menekülés IPhone, Online könyvet Menekülés PDF, ingyenes Menekülés DJVU, ingyenes letöltések Menekülés TXT, letöltések Menekülés RTF, Online Menekülés FB2 , e-könyvet Menekülés letöltések TXT, ingyenes Menekülés letöltések könyvet, e-könyvet Menekülés download MOBI, letöltések Menekülés IPad, olvas Menekülés MOBI, olvas Menekülés DOC, ingyenes Menekülés AWZ, Download e-könyvet Menekülés iPad , ingyenes Menekülés DJVU, Download Menekülés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Menekülés DVD, olvas Menekülés TXT, Book Menekülés letöltések DJVU, Menekülés letöltések könyvet ingyenes, Menekülés letöltések könyvet pdf ingyenes, Menekülés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Menekülés pdf ingyenes, Menekülés letöltések könyvet epub ingyenes, Menekülés ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply