Mendelssohn a tetőn

Jiří Weil - Mendelssohn a tetőn

Egy zsidó, tetejébe egy zsidó zeneszerző szobrát ledönteni nem bűn, a szobor nem tud panasszal járulni a mennyei trónus elé. Na persze Isten útjai kifürkészhetetlenek, megesett, hogy a szobor sújtott le, egyszer látott egy ilyen operát. De hogy fényes nappal vetemedne ilyesmire? Manapság furcsa idők járnak, a törvényeket senki sem tartja be, a nappal éjszakává változhat
Jiří Weil (1900-1959) baloldali irányultságú újságíró, aki a harmincas években Moszkvában dolgozik, ahonnan kitelepítik a Balhas-tóhoz. Ezekről az élményeiről a Moszkva-határ és a Fakanál című regényeiben számol be, a világon szinte elsőként mutatva be a sztálini világot. 1935-ben hazatér, 1942 novemberében zsidó származása miatt deportálni akarják, így a háború végéig bujkál. A deportálások sokkoló történetét az Élet csillaggal című regényében írja meg. Mendelssohn a tetőn című utolsó regényén tizenöt évig dolgozik. Művei csak a rendszerváltás után jutottak el újra a közönséghez. Ma őt tartják a cseh irodalom egyik legnagyobb formátumú írójának. Magyarul ez az első könyve.
Ez a fekete humorral és mély együttérzéssel megírt megrázó regény a német nácik által igazgatott Cseh-Morva Protektorátus mindennapjait eleveníti föl. A történelem a kultúra felől mutatja meg legjobban abszurd arcát, és ezt a tükröt tartja oda neki Weil. A butaságot, a szolgalelkűséget, a rosszindulatot leplezi le a megszokottnál morbidabb cseh humor segítségével.A Könyv Magyarul!


Letöltések Mendelssohn a tetőn ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mendelssohn a tetőn ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14.6 x 21.9 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  300
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9789635308576
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Mendelssohn a tetőn ebook, könyvet Mendelssohn a tetőn FB2, Download Mendelssohn a tetőn PDF , Download Mendelssohn a tetőn MOBI, Online Mendelssohn a tetőn könyvet, ingyenes letöltések Mendelssohn a tetőn IPhone, Online könyvet Mendelssohn a tetőn PDF, ingyenes Mendelssohn a tetőn DJVU, ingyenes letöltések Mendelssohn a tetőn TXT, letöltések Mendelssohn a tetőn RTF, Online Mendelssohn a tetőn FB2 , e-könyvet Mendelssohn a tetőn letöltések TXT, ingyenes Mendelssohn a tetőn letöltések könyvet, e-könyvet Mendelssohn a tetőn download MOBI, letöltések Mendelssohn a tetőn IPad, olvas Mendelssohn a tetőn MOBI, olvas Mendelssohn a tetőn DOC, ingyenes Mendelssohn a tetőn AWZ, Download e-könyvet Mendelssohn a tetőn iPad , ingyenes Mendelssohn a tetőn DJVU, Download Mendelssohn a tetőn e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mendelssohn a tetőn DVD, olvas Mendelssohn a tetőn TXT, Book Mendelssohn a tetőn letöltések DJVU, Mendelssohn a tetőn letöltések könyvet ingyenes, Mendelssohn a tetőn letöltések könyvet pdf ingyenes, Mendelssohn a tetőn pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mendelssohn a tetőn pdf ingyenes, Mendelssohn a tetőn letöltések könyvet epub ingyenes, Mendelssohn a tetőn ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply