Mémoires

Jacques Derrida - Mémoires

Jacques Derridának az 1984 elején Paul de Manról, a néhány héttel korábban elhunyt barátról, amerikai egyetemeken tartott emlékező előadásait kapja kézhez az olvasó.
Az előadások az eltávozott nevében és helyett való beszéd kerülő utakra kényszerítő, leírhatatlan nehézségét mutatják meg, a jelként és jelekben visszamaradt magyarázat nélküli, emlékezetben őrzött egzisztenciát adják át. Ez az adomány, a másik emlékének átadhatósága és az emlékezetben tartott közti feloldhatatlan törés képezi az előadások témáját, s persze az a más és más oldalról bemutatott tény, hogy a belga származású gondolkodó milyen alapvetően járult hozzá a dekonstrukció amerikai önmegfogalmazásához. A dekonstrukció Amerikában – ami az ő halála után nem az, ami volt -, át nem fogható témájában Derrida azt mutatja meg, hogy melyek a de Mant megkülönböztető olvasási módok, sajátos apóriák. Egészen visszanyúlva Heidegger Hölderlin értelmezését elemző de Man írásig, amelyben de Man felfedezni vélt egy pszeudoprófétikus hangot, amely következtében az emberi egzisztencia magyarázat nélküli jel mivoltát olvassa félre Heidegger.
Derrida emlékeztet mindazon témákra, melyekkel de Man dekonstruktív olvasata adalékkal járult, hozzá adott valamit a dekonstrukcióhoz. Sem a barátnak, sem pedig az ő témáinak nem állít emlék-művet, hanem a felidéző aktus ígéreteként és ígérvényeként a szövegbe foglalt adományt és ajándékot nyújtja át, illetve bontja ki. S mint írja az adomány nyelvi jelekbe burkolt ígérvény, az élőkön áll, hogy mit bontanak ki abból, ami teljességgel be nem teljesíthető…A Könyv Magyarul!


Letöltések Mémoires ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mémoires ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  10 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  169
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9639134074
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1998
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Mémoires ebook, könyvet Mémoires FB2, Download Mémoires PDF , Download Mémoires MOBI, Online Mémoires könyvet, ingyenes letöltések Mémoires IPhone, Online könyvet Mémoires PDF, ingyenes Mémoires DJVU, ingyenes letöltések Mémoires TXT, letöltések Mémoires RTF, Online Mémoires FB2 , e-könyvet Mémoires letöltések TXT, ingyenes Mémoires letöltések könyvet, e-könyvet Mémoires download MOBI, letöltések Mémoires IPad, olvas Mémoires MOBI, olvas Mémoires DOC, ingyenes Mémoires AWZ, Download e-könyvet Mémoires iPad , ingyenes Mémoires DJVU, Download Mémoires e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mémoires DVD, olvas Mémoires TXT, Book Mémoires letöltések DJVU, Mémoires letöltések könyvet ingyenes, Mémoires letöltések könyvet pdf ingyenes, Mémoires pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mémoires pdf ingyenes, Mémoires letöltések könyvet epub ingyenes, Mémoires ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply