Megvont határok


Az alábbi kötet a későmodern poétika egyes jellemzőnek ítélt tulajdonságai, jelenségei bemutatását tűzi ki célul, József Attila és Szabó Lőrinc harmincas évekbeli szövegeinek vizsgálatára támaszkodva. Ezt az időszakot mindenekelőtt az én és a másik (a szerző értelmezésében a mindenkori másik: a táj, a környezet, a megszólított stb.) versbeli megjelenéseinek kontextusában viszi színre, azonban nem teljes körű vizsgálat során (nem célja az adott korszakban, a két szerző életművében megjelenő tematikus és retorikai énkonstrukciók és kölcsönviszonyok teljes körű áttekintése). A kérdésfelvetés arra irányul, hogy a különböző tematikák köré épülő önértelmezési metódusok milyen poétikai megvalósulást feltételeznek: részletesen tárgyalja a táj- és térpoétika, a testpoétika, valamint az én retorikai felbontásának és konstruálódásának jelenségét a két szerző művei alapján, és rámutat azokra a hasonlóságokra és párhuzamos tapasztalatokra, kapcsolódási pontokra, amelyek az egymással ellentétes utakat bejáró szerzők életművén belül találhatók. Az utolsó fejezet József Attila és Szabó Lőrinc költészetét a kortárs irodalom felől olvassa újra, Lövétei Lázár László és Kukorelly Endre verseinek elemzésével a hagyomány létmódjáról mutat pillanatképet.

Nagy Csilla 1981-ben született Balassagyarmaton, jelenleg a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem Hungarisztika Tanszékének vendégtanára. Első tanulmánykötete 2008-ban jelent meg Magánterület címmel a Palócföld Könyvek sorozatban.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Megvont határok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Megvont határok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  144
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  234 gr
  ISBN:
  9786155047572
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2496501 / 1114578  TAGS:
  Online Megvont határok ebook, könyvet Megvont határok FB2, Download Megvont határok PDF , Download Megvont határok MOBI, Online Megvont határok könyvet, ingyenes letöltések Megvont határok IPhone, Online könyvet Megvont határok PDF, ingyenes Megvont határok DJVU, ingyenes letöltések Megvont határok TXT, letöltések Megvont határok RTF, Online Megvont határok FB2 , e-könyvet Megvont határok letöltések TXT, ingyenes Megvont határok letöltések könyvet, e-könyvet Megvont határok download MOBI, letöltések Megvont határok IPad, olvas Megvont határok MOBI, olvas Megvont határok DOC, ingyenes Megvont határok AWZ, Download e-könyvet Megvont határok iPad , ingyenes Megvont határok DJVU, Download Megvont határok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Megvont határok DVD, olvas Megvont határok TXT, Book Megvont határok letöltések DJVU, Megvont határok letöltések könyvet ingyenes, Megvont határok letöltések könyvet pdf ingyenes, Megvont határok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Megvont határok pdf ingyenes, Megvont határok letöltések könyvet epub ingyenes, Megvont határok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply