Megtudtam, hogy élsz

Rácz Olivér - Megtudtam, hogy élsz

Fábry Zoltán annak idején, a Megtudtam, hogy élsz című Rácz-művet a vox humana "valóságterhes" regényének, az "eszmélés és eszméletetés könyvének" nevezte. Mi, ma, 2006-ban inkább így fogalmaznánk: kulturáltan olvsamányos, mesélő negyregény, krúdys reminiszcenciák, ironikus, hiteles stílus, a történések mélyén a kisebbségi sors morajlik. Ennyi az először 1963-ban megjelent regény. De ez az "ennyi" ma sem kevés. A második világháború előtt, magában a háborúban és a háború után játszódik a mű cselekménye, azaz a század legnagyobb drámája a háttér, de az előtérben valóságos, lélektanilag gazdagon motivált, személyes dráma zajlik. Hernádi Tivadar, az irodalom (az álmok) világát és a századközép borzalmas valóságát afféle kései doppelgangerként megélő kassai tanár, költő és honvédszázados Pestre menti szerelmét, a szép zsidó lányt, Juditot, s az ott túléli a poklot. A háború után a szerelmesek találkoznak, szerelmük beteljesül. A mű ilyenféleképpen a szerelemek mint a legnagyobb, a háború embertelnségeit, a poklokat is legyőzó emberi erőnek lobogó apoteózisa.A Könyv Magyarul!


Letöltések Megtudtam, hogy élsz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Megtudtam, hogy élsz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  496
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  8070894377
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2050751 / 1102369
  Details:


  TAGS:
  Online Megtudtam, hogy élsz ebook, könyvet Megtudtam, hogy élsz FB2, Download Megtudtam, hogy élsz PDF , Download Megtudtam, hogy élsz MOBI, Online Megtudtam, hogy élsz könyvet, ingyenes letöltések Megtudtam, hogy élsz IPhone, Online könyvet Megtudtam, hogy élsz PDF, ingyenes Megtudtam, hogy élsz DJVU, ingyenes letöltések Megtudtam, hogy élsz TXT, letöltések Megtudtam, hogy élsz RTF, Online Megtudtam, hogy élsz FB2 , e-könyvet Megtudtam, hogy élsz letöltések TXT, ingyenes Megtudtam, hogy élsz letöltések könyvet, e-könyvet Megtudtam, hogy élsz download MOBI, letöltések Megtudtam, hogy élsz IPad, olvas Megtudtam, hogy élsz MOBI, olvas Megtudtam, hogy élsz DOC, ingyenes Megtudtam, hogy élsz AWZ, Download e-könyvet Megtudtam, hogy élsz iPad , ingyenes Megtudtam, hogy élsz DJVU, Download Megtudtam, hogy élsz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Megtudtam, hogy élsz DVD, olvas Megtudtam, hogy élsz TXT, Book Megtudtam, hogy élsz letöltések DJVU, Megtudtam, hogy élsz letöltések könyvet ingyenes, Megtudtam, hogy élsz letöltések könyvet pdf ingyenes, Megtudtam, hogy élsz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Megtudtam, hogy élsz pdf ingyenes, Megtudtam, hogy élsz letöltések könyvet epub ingyenes, Megtudtam, hogy élsz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply