Meghalni Vukovárnál

Majoros Sándor - Meghalni Vukovárnál

Részlet a könyvből:

"Harmincöt éves múltam, s még nem öltem embert. Mifelénk a tyúklopás is nagy ügynek számít, nemhogy az emberölés, Soha, egyetlen gondolatom sem forgott a gyilkosság körül, bár meg kell adni, ölni azért öltem néha. Faluhelyen az ember nem menekülhet meg az ilyesmitől. Egyszer például fölakasztottam egy rühes macskát. Nehezéket kötöttem a hátsó lábára, hogy ne tudjon fölkunkorodni, s ne harapja el a madzagot. Ez volt gyerekkorom legnagyobb gyilkossága, ha a féltéglával agyonvert kecskebékákat és a parittyával lelőtt verebeket nem számolom. Mondhatnám azt is, hogy vasárnaponként tyúkot vágtam, de akkor hazudnék. Ezt a munkát mindig anyám végezte el. Lába közé vette a jércét, bal kézzel hátrafeszítette a fejét, jobbjával meg – egy gyors, nyiszáló mozdulattal – lefejezte a szerencsétlent. Valóságos csoda volt, ahogy az én gyöngéd, halk szavú édesanyám sárga földig ható közönnyel végezte ki isten egyik teremtményét. Csak akkor hőkölt hátra, és ejtette el a konyhakést, ha a lefejezett állat ne adj’ isten fölpattant, és megiramlott a kertkapu irányába. Az ördög nyargalászik rajta, suttogta ilyenkor anyám, és egymás után háromszor keresztet vetett. A kivergődött, kivérzett csirkét azon nyomban elásta a ganédombba. Rántott levest ebédeltünk aznap. Nem, dehogyis vágtam én csirkét! Egy ilyen tollas jószág halálában nincs semmi méltóság. Bezzeg a disznóéban!"
A Könyv Magyarul!


Letöltések Meghalni Vukovárnál ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Meghalni Vukovárnál ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  11 x 21 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  159
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632100565
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Meghalni Vukovárnál ebook, könyvet Meghalni Vukovárnál FB2, Download Meghalni Vukovárnál PDF , Download Meghalni Vukovárnál MOBI, Online Meghalni Vukovárnál könyvet, ingyenes letöltések Meghalni Vukovárnál IPhone, Online könyvet Meghalni Vukovárnál PDF, ingyenes Meghalni Vukovárnál DJVU, ingyenes letöltések Meghalni Vukovárnál TXT, letöltések Meghalni Vukovárnál RTF, Online Meghalni Vukovárnál FB2 , e-könyvet Meghalni Vukovárnál letöltések TXT, ingyenes Meghalni Vukovárnál letöltések könyvet, e-könyvet Meghalni Vukovárnál download MOBI, letöltések Meghalni Vukovárnál IPad, olvas Meghalni Vukovárnál MOBI, olvas Meghalni Vukovárnál DOC, ingyenes Meghalni Vukovárnál AWZ, Download e-könyvet Meghalni Vukovárnál iPad , ingyenes Meghalni Vukovárnál DJVU, Download Meghalni Vukovárnál e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Meghalni Vukovárnál DVD, olvas Meghalni Vukovárnál TXT, Book Meghalni Vukovárnál letöltések DJVU, Meghalni Vukovárnál letöltések könyvet ingyenes, Meghalni Vukovárnál letöltések könyvet pdf ingyenes, Meghalni Vukovárnál pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Meghalni Vukovárnál pdf ingyenes, Meghalni Vukovárnál letöltések könyvet epub ingyenes, Meghalni Vukovárnál ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply