Megered az eső

Szabó Dezső - Megered az eső

Szabó Dezső főműve, Az elsodort falu megírása után rögtön elkezdte írni a folytatást. A Megered az eső az 1918/19. évi magyarországi forradalmakat – pontosabban e forradalmak kisajátítását, elsikkasztását – ábrázolja. Hősei a tabáni Hadnagy utcai házacska lakói, köztük a lecsúszott Kovács család tagjai tulajdonképpen az író saját családjának jellemző alakjai. Ezek az egy gyökerű, időnként egy tűzhely körül összegyűlő, mégis megannyi életpályát megtestesítő sorsokon keresztül mutatja meg Szabó Dezső a forradalmakat a maguk teljességében és eltorzult mivoltában. A regény hitelesen ábrázolja, hogy a világháborúból vesztesen kikerülő, fenekestül fölfordult ország, s kivált a főváros népe miként éli meg a feje fölött történő forradalmat, pontosabban a forradalom kisajátítását. Az író hihetetlen beleérző képességgel éli át és láttatja az elgyötört és elbutított, megvadított és pillanatokra mégis ki-kijózanodó tömeget; az elkeseredést kihasználó, hataloméhes új elit formálódását.A Könyv Magyarul!


Letöltések Megered az eső ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Megered az eső ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  238
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  370 gr
  ISBN:
  9789632671741
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2228302 / 1082807  TAGS:
  Online Megered az eső ebook, könyvet Megered az eső FB2, Download Megered az eső PDF , Download Megered az eső MOBI, Online Megered az eső könyvet, ingyenes letöltések Megered az eső IPhone, Online könyvet Megered az eső PDF, ingyenes Megered az eső DJVU, ingyenes letöltések Megered az eső TXT, letöltések Megered az eső RTF, Online Megered az eső FB2 , e-könyvet Megered az eső letöltések TXT, ingyenes Megered az eső letöltések könyvet, e-könyvet Megered az eső download MOBI, letöltések Megered az eső IPad, olvas Megered az eső MOBI, olvas Megered az eső DOC, ingyenes Megered az eső AWZ, Download e-könyvet Megered az eső iPad , ingyenes Megered az eső DJVU, Download Megered az eső e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Megered az eső DVD, olvas Megered az eső TXT, Book Megered az eső letöltések DJVU, Megered az eső letöltések könyvet ingyenes, Megered az eső letöltések könyvet pdf ingyenes, Megered az eső pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Megered az eső pdf ingyenes, Megered az eső letöltések könyvet epub ingyenes, Megered az eső ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply