Mátyás és a humanizmus

Csukovits Enikő (Szerk.) - Mátyás és a humanizmus

MÁTYÁS ÉS A HUMANIZMUS
Kevés olyan korszaka van a magyar történelemnek, amikor a magyar királyi udvar európai jelentőséggel bírt a hatalmi politikában. Hunyadi Mátyás királysága kétségtelenül ezek egyike. Abban viszont egyedülálló történelmünkben, hogy a politikai-hatalmi centrum mellett Európa egyik kulturális központjaként tekintettek ebben az időben a visegrádi királyi palotára. A sorozat többi – immáron nyolc – kötetéhez hasonlóan ez a könyv is háromosztatú. Az első rész bőséges válogatást nyújt a korszak forrásaiból, Mátyás szövetségkötő és háborúzó hatalmi praktikáitól és nagy ívű céljaitól kezdve fényes udvartartásáig. A második rész öt évszázad társadalmi-politikai Mátyás-emlékezetéből ad reprezentatív válogatást. Az ív itt a népmesék Mátyás királyától – az elnyomottak védelmezője, a gyengék álruhás gyámolítója, vidám cimbora, bölcs uralkodó – a politikai szféra által mindenkor visszavágyott magyar nagyhatalmiságig húzódik. Végül a harmadik rész, a tudományos emlékezet az elmúlt másfél évszázad történettudományi elemzéseiből válogat. A kötetet gazdag képanyag illusztrálja, és bőséges bibliográfia segít eligazodni a Mátyás és a humanizmus koráról szóló, szinte kimeríthetetlen szakirodalomban.A Könyv Magyarul!


Letöltések Mátyás és a humanizmus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mátyás és a humanizmus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  702
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  2080 gr
  ISBN:
  9789633899816
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2196744 / 1049129
  Series:


  TAGS:
  Online Mátyás és a humanizmus ebook, könyvet Mátyás és a humanizmus FB2, Download Mátyás és a humanizmus PDF , Download Mátyás és a humanizmus MOBI, Online Mátyás és a humanizmus könyvet, ingyenes letöltések Mátyás és a humanizmus IPhone, Online könyvet Mátyás és a humanizmus PDF, ingyenes Mátyás és a humanizmus DJVU, ingyenes letöltések Mátyás és a humanizmus TXT, letöltések Mátyás és a humanizmus RTF, Online Mátyás és a humanizmus FB2 , e-könyvet Mátyás és a humanizmus letöltések TXT, ingyenes Mátyás és a humanizmus letöltések könyvet, e-könyvet Mátyás és a humanizmus download MOBI, letöltések Mátyás és a humanizmus IPad, olvas Mátyás és a humanizmus MOBI, olvas Mátyás és a humanizmus DOC, ingyenes Mátyás és a humanizmus AWZ, Download e-könyvet Mátyás és a humanizmus iPad , ingyenes Mátyás és a humanizmus DJVU, Download Mátyás és a humanizmus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mátyás és a humanizmus DVD, olvas Mátyás és a humanizmus TXT, Book Mátyás és a humanizmus letöltések DJVU, Mátyás és a humanizmus letöltések könyvet ingyenes, Mátyás és a humanizmus letöltések könyvet pdf ingyenes, Mátyás és a humanizmus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mátyás és a humanizmus pdf ingyenes, Mátyás és a humanizmus letöltések könyvet epub ingyenes, Mátyás és a humanizmus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply