Magyarország, Veled az Isten!


„Csak az marad meg, amit feljegyzünk – a kimondott szavakat, sőt a megtörtént dolgokat [is] elfújja a szél – feledésre vannak ítélve, és el is felejtődnek. Hogy ez a hallatlanul gazdag, szomorú időszak mit jelent és mit jelentett Magyarországnak, az maga a legkisebb részleteiben is nagyon fontos kell, hogy legyen." Világos után négy hónappal írta ezt Brunszvik Teréz, aki hamar rádöbbent, hogy milyen nem mindennapi idők köszöntöttek a vén Európára, s benne szeretett hazájára, Magyarországra.
Ő nem hallathatta szavát sem országos, sem kisebb léptékű ügyekben. Nem volt ott az országgyűlés ülésein, sem a csatatéren, sem pedig feleségként ‘a nagyok’ mellett. A 73 éves grófnő mégis talált módot arra, hogy ne maradjon csupán szemlélője 1848/49-nek. „Írni, írni az utódok számára, én más egyebet nem tehetek,, – mondja, s ez a felismerés őt arra ösztönzi, hogy megörökítse az eliramló napok emlékezetes mozzanatait.
Kilencven százalékban kiadatlanul maradt naplója egy világlátott, sokat olvasott, mélyen istenhívő és a hazáját forrón szerető nagyasszonynak a szemüvegén keresztül láttatja történelmünk eme sorsdöntő időszakát és annak szereplőit. Brunszvik Teréz egy rendkívüli kor rendkívüli gyermeke volt: Közép-Európa legelső óvodájának alapítója, a kisdedóvás- és nevelés ügyének Apostola, aki a reformkori eredményekhez „egy cseppecskével" maga is hozzájárult. És neki a forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban is van sok eredeti meglátása és mának szóló mondandója!
Az 1848/49. évi feljegyzések külön kötetben történő megjelentetése most, a 150. jublieum idején igazságszolgáltatás Brunszvik Teréznek, „a Haza Leányának", akit az utókor erről az oldaláról eleddig nemigen ismert. „Az írás által a jövő nemzedékeivel beszélgetünk" – mondogatta, miközben a sorait (bevallottan nekünk is) rótta. Hagyjuk, hogy e sajátos párbeszéd közte és köztünk végre elkezdődhessék!A Könyv Magyarul!


Letöltések Magyarország, Veled az Isten! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Magyarország, Veled az Isten! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  277
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  340 gr
  ISBN:
  9789634460961
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1999
  Árukód:
  2052250 / 1056986  TAGS:
  Online Magyarország, Veled az Isten! ebook, könyvet Magyarország, Veled az Isten! FB2, Download Magyarország, Veled az Isten! PDF , Download Magyarország, Veled az Isten! MOBI, Online Magyarország, Veled az Isten! könyvet, ingyenes letöltések Magyarország, Veled az Isten! IPhone, Online könyvet Magyarország, Veled az Isten! PDF, ingyenes Magyarország, Veled az Isten! DJVU, ingyenes letöltések Magyarország, Veled az Isten! TXT, letöltések Magyarország, Veled az Isten! RTF, Online Magyarország, Veled az Isten! FB2 , e-könyvet Magyarország, Veled az Isten! letöltések TXT, ingyenes Magyarország, Veled az Isten! letöltések könyvet, e-könyvet Magyarország, Veled az Isten! download MOBI, letöltések Magyarország, Veled az Isten! IPad, olvas Magyarország, Veled az Isten! MOBI, olvas Magyarország, Veled az Isten! DOC, ingyenes Magyarország, Veled az Isten! AWZ, Download e-könyvet Magyarország, Veled az Isten! iPad , ingyenes Magyarország, Veled az Isten! DJVU, Download Magyarország, Veled az Isten! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Magyarország, Veled az Isten! DVD, olvas Magyarország, Veled az Isten! TXT, Book Magyarország, Veled az Isten! letöltések DJVU, Magyarország, Veled az Isten! letöltések könyvet ingyenes, Magyarország, Veled az Isten! letöltések könyvet pdf ingyenes, Magyarország, Veled az Isten! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Magyarország, Veled az Isten! pdf ingyenes, Magyarország, Veled az Isten! letöltések könyvet epub ingyenes, Magyarország, Veled az Isten! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply