Magyarország és az angolszász világ


"Gál István (1912-1982) számára Nagy-Britannia volt a végső eszmény, példakép, minta. Kisebb újságcikkeitől szövegközlésein át nagy tanulmányaiig az angol értékeket igyekezett megmutatni a magyar olvasóközönségnek, s különösen azokat az alkotókat kereste, akik ismerték és szerették Magyarországot és akiknek felkutatása révén össze tudta kapcsolni a brit és a magyar művelődéstörténetet vagy a politikai történelmet. A viktoriánus angolok magyar vonatkozású szövegei révén azt mutatta be filológiai akríbiával és céltudatos hazaszeretettel, hogy a 19. század Nagy-Britanniájában ismerték és elismerték Magyarország küzdelmét a szabadság és a függetlenség eszméiért, különösen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején és nyomán. A filológus Gál igazi hőse Kossuth Lajos volt, akinek angliai és amerikai éveit különös gonddal és már-már rajongásig menő alázattal követte. Lelkesülése máig megindító. A nagy magyar liberális hagyományra vonatkozó írásai két metszetben is mutatták a magyar-angol kapcsolatokat: révükön brit viktoriánus tükröt tartott Magyarországnak, miközben a magyar útleírásokon át tükrözte magát a viktoriánus Angliát is. Ezt az egyidejűleg kettős imagológiát Gál Istvánnál ötletesebben és elegánsabban kevesen muvelték Magyarországon. E kötetben először összegyűjtött cikkei, esszéi, tanulmányai, forrásközlései így, együtt Magyarország képének gazdag angliai (és részben amerikai) tükörképét adják, s egyben azt az igyekezetet is mutatják, ahogyan fénykorában a brit birodalom Kelet-Közép-Európa felé fordult. Az olvasó most valóságos kézikönyvét tartja kezében az angol-magyar kulturális kapcsolatoknak. A kötetből kiderül: Gál István e kapcsolatok kutatásának talán legeredményesebb hazai szakembere volt. Kutatásai kiterjedtek az egész új- és legújabbkor kapcsolattörténetére, átfogták a politika, az irodalom, a művészetek világát. Műhelyéből a magyar-angol kapcsolatok szinte teljes feldolgozása kerül most a kései olvasó elé, olyan tanulmánysorozat, amely már-már egy monográfiát is körvonalaz e tárgykörben." (Frank Tibor)A Könyv Magyarul!


Letöltések Magyarország és az angolszász világ ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Magyarország és az angolszász világ ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  946
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  1640 gr
  ISBN:
  9789634463252
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2418186 / 1117295
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Magyarország és az angolszász világ ebook, könyvet Magyarország és az angolszász világ FB2, Download Magyarország és az angolszász világ PDF , Download Magyarország és az angolszász világ MOBI, Online Magyarország és az angolszász világ könyvet, ingyenes letöltések Magyarország és az angolszász világ IPhone, Online könyvet Magyarország és az angolszász világ PDF, ingyenes Magyarország és az angolszász világ DJVU, ingyenes letöltések Magyarország és az angolszász világ TXT, letöltések Magyarország és az angolszász világ RTF, Online Magyarország és az angolszász világ FB2 , e-könyvet Magyarország és az angolszász világ letöltések TXT, ingyenes Magyarország és az angolszász világ letöltések könyvet, e-könyvet Magyarország és az angolszász világ download MOBI, letöltések Magyarország és az angolszász világ IPad, olvas Magyarország és az angolszász világ MOBI, olvas Magyarország és az angolszász világ DOC, ingyenes Magyarország és az angolszász világ AWZ, Download e-könyvet Magyarország és az angolszász világ iPad , ingyenes Magyarország és az angolszász világ DJVU, Download Magyarország és az angolszász világ e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Magyarország és az angolszász világ DVD, olvas Magyarország és az angolszász világ TXT, Book Magyarország és az angolszász világ letöltések DJVU, Magyarország és az angolszász világ letöltések könyvet ingyenes, Magyarország és az angolszász világ letöltések könyvet pdf ingyenes, Magyarország és az angolszász világ pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Magyarország és az angolszász világ pdf ingyenes, Magyarország és az angolszász világ letöltések könyvet epub ingyenes, Magyarország és az angolszász világ ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply