Magyar ellentétszótár

Temesi Viola (Szerk.) - Magyar ellentétszótár

A Magyar ellentétszótár a magyar szókincs elemeit a szavak ellentétes jelentése alapján rendszerezi. A magyar szótárirodalomban mindeddig a magyar nyelv szavait ellentétes jelentésük alapján átfogó módon nem szótározták, nem térképezték fel. Ezért újszerű és hiánypótló a Magyar ellentétszótár.
A kézikönyv 13700 vastag betűs címszó ellentétes jelentésű szavait sorolja fel a következő három szempont alapján: A szavak között a résztvevők nézőpontjából rajzolódik ki az ellentétes viszony. (Pl.: ad – kap; nyer – veszít; orvos – beteg.); Az ellentétes jelentés szavak egymást felváltva jelennek meg, feltételezik és kölcsönösen kizárják egymást. (Pl.: apály – dagály; nappal – éjszaka; vetés – aratás.); Az egyik szó jelentése pólusszerűen áll a másikéval szemben, és a két szélső pólusú ellentét között közbenső, nemegyszer semleges jelentések is elhelyezkednek. (Pl.: forró – [langyos] – hideg; ömlik – [folyik] – szivárog; sétál – [megy] – rohan.)
A kötet használatát megkönnyíti a tartalom áttekinthetô elrendezése és a szótár visszafogott, de határozott tipográfiája. A szótár elôsegíti az anyanyelvi beszélő számára a tudatos nyelvhasználatot, megvilágítja olvasója előtt a magyar nyelv rejtett kapcsolati hálóját, hiszen szónak és ellentétének jelentése szoros kapcsolatban áll egymással, kiegészítik és meghatározzák egymást, mint a fény és az árnyék. A magyar nyelv oktatásának is hasznos kézikönyve, jól használható a magyar mint idegen nyelv elsajátításához. Újszerűsége és gazdag tartalma révén a Magyar ellentétszótár újabb szókészlettani és jelentéstani kutatások kiindulópontjává válhat.A Könyv Magyarul!


Letöltések Magyar ellentétszótár ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Magyar ellentétszótár ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  314
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  660 gr
  ISBN:
  9786155219023
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2227039 / 1081485
  Series:


  TAGS:
  Online Magyar ellentétszótár ebook, könyvet Magyar ellentétszótár FB2, Download Magyar ellentétszótár PDF , Download Magyar ellentétszótár MOBI, Online Magyar ellentétszótár könyvet, ingyenes letöltések Magyar ellentétszótár IPhone, Online könyvet Magyar ellentétszótár PDF, ingyenes Magyar ellentétszótár DJVU, ingyenes letöltések Magyar ellentétszótár TXT, letöltések Magyar ellentétszótár RTF, Online Magyar ellentétszótár FB2 , e-könyvet Magyar ellentétszótár letöltések TXT, ingyenes Magyar ellentétszótár letöltések könyvet, e-könyvet Magyar ellentétszótár download MOBI, letöltések Magyar ellentétszótár IPad, olvas Magyar ellentétszótár MOBI, olvas Magyar ellentétszótár DOC, ingyenes Magyar ellentétszótár AWZ, Download e-könyvet Magyar ellentétszótár iPad , ingyenes Magyar ellentétszótár DJVU, Download Magyar ellentétszótár e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Magyar ellentétszótár DVD, olvas Magyar ellentétszótár TXT, Book Magyar ellentétszótár letöltések DJVU, Magyar ellentétszótár letöltések könyvet ingyenes, Magyar ellentétszótár letöltések könyvet pdf ingyenes, Magyar ellentétszótár pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Magyar ellentétszótár pdf ingyenes, Magyar ellentétszótár letöltések könyvet epub ingyenes, Magyar ellentétszótár ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply