Mágikus és szakrális medicina


Könyvünkben a vallásetnológiai fogalmak köré szerveződő, 2009. évi konferencia célkitűzéseinek megfelelően, az etnomedicinának – a néprajz hagyományos terminusával népi orvoslásnak – a szakrális és mágikus vonatkozásait mutatjuk be. Tehát: mágikus vagy vallásos egészség- és betegségkoncepciók, betegségokozók, betegségek, továbbá vallásos és mágikus elhárító és gyógyító rítusok, gyógyító istenségek, szentek és szent helyek, végül, de nem utolsósorban mindezek egy-egy közösség társadalmában, vallásában, mentalitásában, mindennapi életében betöltött szerepe, vagy valamely folklorisztikus, irodalmi, művészeti reprezentációja. Módszertani vagy időbeli, földrajzi megkötés nélkül tartalmaz a könyv folklorisztikai, antropológiai, művelődéstörténeti stb. jellegű munkákat, összehasonlító-történeti, szövegfilológiai elemzéseket, a legújabb szövegfolklorisztikai elemző módszereket alkalmazó, illetve archivális kutatásokon, európai vagy Európán kívüli antropológiai terepmunkán alapuló vizsgálati eredményeket. Az egyes jelenségeket tágabb vallásantropológiai, folklorisztikai, történeti, társadalmi összefüggésekbe helyező, elméleti igényességű művek mellett néhány anyagközlő bemutatásnak is teret adtunk, olyanoknak, amelyek új helyi színekkel gazdagíthatják egy-egy témára vonatkozó ismereteinket. A kötetet ritkán látható eseményekről készült fotók illusztrálják.A Könyv Magyarul!


Letöltések Mágikus és szakrális medicina ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Mágikus és szakrális medicina ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  716
  Cover:
  IN HARDCOVER
  ISBN:
  9789635068340
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2391728 / 1126560
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online Mágikus és szakrális medicina ebook, könyvet Mágikus és szakrális medicina FB2, Download Mágikus és szakrális medicina PDF , Download Mágikus és szakrális medicina MOBI, Online Mágikus és szakrális medicina könyvet, ingyenes letöltések Mágikus és szakrális medicina IPhone, Online könyvet Mágikus és szakrális medicina PDF, ingyenes Mágikus és szakrális medicina DJVU, ingyenes letöltések Mágikus és szakrális medicina TXT, letöltések Mágikus és szakrális medicina RTF, Online Mágikus és szakrális medicina FB2 , e-könyvet Mágikus és szakrális medicina letöltések TXT, ingyenes Mágikus és szakrális medicina letöltések könyvet, e-könyvet Mágikus és szakrális medicina download MOBI, letöltések Mágikus és szakrális medicina IPad, olvas Mágikus és szakrális medicina MOBI, olvas Mágikus és szakrális medicina DOC, ingyenes Mágikus és szakrális medicina AWZ, Download e-könyvet Mágikus és szakrális medicina iPad , ingyenes Mágikus és szakrális medicina DJVU, Download Mágikus és szakrális medicina e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Mágikus és szakrális medicina DVD, olvas Mágikus és szakrális medicina TXT, Book Mágikus és szakrális medicina letöltések DJVU, Mágikus és szakrális medicina letöltések könyvet ingyenes, Mágikus és szakrális medicina letöltések könyvet pdf ingyenes, Mágikus és szakrális medicina pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Mágikus és szakrális medicina pdf ingyenes, Mágikus és szakrális medicina letöltések könyvet epub ingyenes, Mágikus és szakrális medicina ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply