Madarak tolláról


Az első könyvünk legtöbbször elkallódik és el is felejtjük. Annyi emlékünk marad róla, hogy meséskönyv volt, színes képekkel, mondókákkal. Én is így jártam az első könyvemmel. Emlékszem néhány könyvre, pár tankönyvre, de az első könyvemről semmi emlékem nem maradt. A legérdekesebb meséket nagyapámtól hallottam. Nem könyvből mesélt, és egyetlen történetét sem kezdte úgy, hogy hol volt, hol nem volt. Valamennyit az élet szülte, ő megőrizte az emlékezetében, és amint alkalom kínálkozott, tovább adta nekem, nekünk.
Nagyapám halk szavú pásztor volt, és szép számú nyájat terelgetett a Maros környéki réteken. Jól emlékszem, amikor első alkalommal mellette tölthettem egy egész napot, délután már unatkoztam. Túl nagy volt a rét, és annál is nagyobb a csönd. Amikor nagyapám megérezte, hogy nem találom a helyem, mesélni kezdett. Beszélt a nyájat kolomppal vezérlő és egyben tartó vezérürüről, a legerősebb kosról. Elmondta, mit köszönhet a pásztor a nyájat terelgető pulinak. Csak int a szemével, és már keríti is a nyájat. Arról is mesélt, hogy az elmúlt évek során hány és hány bárány világra jöttekor bábáskodhatott. Nem is hittem volna, hogy az anyajuh a téli ellésnél egyfolytában dédelgeti a bárány kicsiny testét, hogy életet leheljen bele. Arra is büszke volt, hogy amerre ő terelgette a nyájat, furulyaszótól volt hangos a határ, és viccesen tette hozzá: már azt sem tudja, hogy ő utánozta-e a madarak hangját, vagy a madarak a furulyáét. Úgy beszélt a pusztáról, mintha az egész síkság az övé volna. Mintha az ő keze által vált volna olyan széppé, amilyennek látta és láttatta. Mint amilyennek mutatta nekünk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Madarak tolláról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Madarak tolláról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  114
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  470 gr
  ISBN:
  9789636763596
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2157175 / 1035001  TAGS:
  Online Madarak tolláról ebook, könyvet Madarak tolláról FB2, Download Madarak tolláról PDF , Download Madarak tolláról MOBI, Online Madarak tolláról könyvet, ingyenes letöltések Madarak tolláról IPhone, Online könyvet Madarak tolláról PDF, ingyenes Madarak tolláról DJVU, ingyenes letöltések Madarak tolláról TXT, letöltések Madarak tolláról RTF, Online Madarak tolláról FB2 , e-könyvet Madarak tolláról letöltések TXT, ingyenes Madarak tolláról letöltések könyvet, e-könyvet Madarak tolláról download MOBI, letöltések Madarak tolláról IPad, olvas Madarak tolláról MOBI, olvas Madarak tolláról DOC, ingyenes Madarak tolláról AWZ, Download e-könyvet Madarak tolláról iPad , ingyenes Madarak tolláról DJVU, Download Madarak tolláról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Madarak tolláról DVD, olvas Madarak tolláról TXT, Book Madarak tolláról letöltések DJVU, Madarak tolláról letöltések könyvet ingyenes, Madarak tolláról letöltések könyvet pdf ingyenes, Madarak tolláról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Madarak tolláról pdf ingyenes, Madarak tolláról letöltések könyvet epub ingyenes, Madarak tolláról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply