Lúdanyó meséi és más tanulmányok

Robert Darnton - Lúdanyó meséi és más tanulmányok

A felvilágosodás korabeli felvilágosulatlan tömegek gondolatvilága, úgy tűnik, véglegesen elveszett ezzel a megállapítással kezdi történeti barangolásait Robert Darnton, a 18. századi francia kultúrhistória egyik legtekintélyesebb kutatója. Írásai azonban cáfolják a véglegességet, tanulmányaiban éppen arra tesz kísérletet, hogy közelebb kerüljünk ehhez az időben távoli világhoz, és amennyire lehetséges, megértsük az akkori emberek gondolatait, viselkedését, társas viszonyait. Mit hámozhatunk ki a három-négyszáz évvel ezelőtt született népmesékből, miért szólnak ezek a történetek vérfertőzésről, gyilkosságról, emberevésről és egyéb szörnyűségekről? Mi vicces volt abban, hogy néhány suhanc macskákat mészárolt halomra egy nyomdászműhelyben, 1762-ben? Ki volt valójában Jacques Pierre Brissot, a Gironde egyik vezetője? Besúgó, forradalmár esetleg a kettő egyszerre? Első pillantásra meghökkentő események, tekervényes életutak bontakoznak ki Darnton dolgozataiból. A könyv második része az ancien régime tiltott irodalmáról szól, arról, hogy mit olvastak szívesen a franciák a forradalmat megelőző évtizedekben, kik voltak a szerzők és a terjesztők, vagy éppen milyen hatást váltott ki a közönségből, ha a firkászok az uralkodó pár hálószobatitkain csámcsogtak. A magyar gyűjtemény két angol nyelvű kötet tanulmányai közül válogatott, ebből kettő, a Lúdanyó meséi és A nagy macskamészárlás már megjelent magyarul.A Könyv Magyarul!


Letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  252
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  350 gr
  ISBN:
  9789636430740
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2209396 / 1065510
  Fordító:


  TAGS:
  Online Lúdanyó meséi és más tanulmányok ebook, könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok FB2, Download Lúdanyó meséi és más tanulmányok PDF , Download Lúdanyó meséi és más tanulmányok MOBI, Online Lúdanyó meséi és más tanulmányok könyvet, ingyenes letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok IPhone, Online könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok PDF, ingyenes Lúdanyó meséi és más tanulmányok DJVU, ingyenes letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok TXT, letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok RTF, Online Lúdanyó meséi és más tanulmányok FB2 , e-könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések TXT, ingyenes Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések könyvet, e-könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok download MOBI, letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok IPad, olvas Lúdanyó meséi és más tanulmányok MOBI, olvas Lúdanyó meséi és más tanulmányok DOC, ingyenes Lúdanyó meséi és más tanulmányok AWZ, Download e-könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok iPad , ingyenes Lúdanyó meséi és más tanulmányok DJVU, Download Lúdanyó meséi és más tanulmányok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Lúdanyó meséi és más tanulmányok DVD, olvas Lúdanyó meséi és más tanulmányok TXT, Book Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések DJVU, Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések könyvet ingyenes, Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések könyvet pdf ingyenes, Lúdanyó meséi és más tanulmányok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Lúdanyó meséi és más tanulmányok pdf ingyenes, Lúdanyó meséi és más tanulmányok letöltések könyvet epub ingyenes, Lúdanyó meséi és más tanulmányok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply