Lovas nemzet


“Lovon szoktak járni, gondolkozni, álldogálni és beszélgetni” jegyezte fel évszázadokkal ezelőtt a magyarokról Regino évkönyve. “A Ió szakadatlan társa volt ennek a harcos nemzetnek, amely Attila hunjai örökségéhez méltóan mindig lóháton küzdött” – állapítja meg eleinkről 1876-ban egy német szerzők pedig hozzáteszi: “A ló szeretete velük született.”Gazdagon illusztrált kötetünk ennek a magyar embert és lovát évezredek óta nemes vonzalomnak állít emléket. Tizenegy fejezetében elkalauzol a nagy ókori lótenyésztő birodalmakba, megismertet a szkíták és az ősmagyarok lónevelő tudományával; bemutatja a nyeregben harcoló magyar katonát a honfoglalóktól a végvárak vitézein és a kuruc lovasokon át a győzelmet győzelemre halmozó huszárokig; nyomon követi a nevezetes magyar ménesek kialakulásának történetét, s megrajzolja híres Iovasok és lóértők portéját is. Külön fejezetek foglalkoznak a lovas vadászatokkal, a lovassporttal, díjnyertes kancákkal és ménekkel, nyaktörő bravúrjaikról hírhedt hajtókkal.A lótartás a Kiskunságban és a Hortobágy pusztáin egy különleges életformát tart fenn már évszázadok óta: a csikósokét. Nemcsak őrzői, gondozói, gyógyítóti ők állataiknak, hanem népdalokat, meséket is fonnak köréjük, alakjukat használati tárgyaikra vésik, faragják.De nem feledkezik meg a Iovakról a szépirodalom sem: szinte nincs olyan írónk, költőnk, aki ne örökítette volna meg gyengéd szeretettel a magyar ember lóhoz fűződő barátságát. S az sem lehet véletlen, hogy nyelvünk legváltozatosabb kifejezései éppen a ló színeit örökítik meg…Nagy László egyik versének címe: Búcsúzik a lovacska. Rajtunk is múlik, hogy erre a búcsúra soha ne kerüljön sor.A Könyv Magyarul!


Letöltések Lovas nemzet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Lovas nemzet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  200
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  1330 gr
  ISBN:
  9799632088296
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2117015 / 1019522
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Lovas nemzet ebook, könyvet Lovas nemzet FB2, Download Lovas nemzet PDF , Download Lovas nemzet MOBI, Online Lovas nemzet könyvet, ingyenes letöltések Lovas nemzet IPhone, Online könyvet Lovas nemzet PDF, ingyenes Lovas nemzet DJVU, ingyenes letöltések Lovas nemzet TXT, letöltések Lovas nemzet RTF, Online Lovas nemzet FB2 , e-könyvet Lovas nemzet letöltések TXT, ingyenes Lovas nemzet letöltések könyvet, e-könyvet Lovas nemzet download MOBI, letöltések Lovas nemzet IPad, olvas Lovas nemzet MOBI, olvas Lovas nemzet DOC, ingyenes Lovas nemzet AWZ, Download e-könyvet Lovas nemzet iPad , ingyenes Lovas nemzet DJVU, Download Lovas nemzet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Lovas nemzet DVD, olvas Lovas nemzet TXT, Book Lovas nemzet letöltések DJVU, Lovas nemzet letöltések könyvet ingyenes, Lovas nemzet letöltések könyvet pdf ingyenes, Lovas nemzet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Lovas nemzet pdf ingyenes, Lovas nemzet letöltések könyvet epub ingyenes, Lovas nemzet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply