Liliom és kard

Földi Pál - Liliom és kard

"Az Anjou uralkodóház a középkorban egész Európának adott királyokat, hercegeket, fenséges feleségeket. Némi Árpád-vér kapcsán így hozzánk is eljutott ez a viharos múltú, sokszínű (jó és rossz vérű) történelmi család néhány sarja.
Nekünk szerencsénk volt, hiszen úgy Károly Róbert, mint fia a Nagynak nevezett I. Lajos bekerült a magyar történelem arany betűkkel írott Pantheonjába.
Károly Róbert vaskézzel teremtett rendet az Árpád-ház kihalása utáni országos zűrzavarban, fia pedig, a hanyatló lovagkor utolsó nagy egyénisége, és hazánkban a reneszánsz megteremtője. Tiszteletet parancsoló, erős országot hozott létre, amelynek szükséges hódítások révén három tenger mosta partjait.
Mindkét Anjou kemény, de igazságos uralkodó volt, ha kellett diplomáciával, ha kellett fegyverrel védték meg az ország érdekeit. Napjainkban, a jól funkcionáló Visegrádi négyek politikai alapját Károly Róbert rakta le.
Hazánk Anjou lányai is kiemelkedő személyiségek voltak, királynőt adtak Mária személyében, aki sajnos korán, tragikus körülmények között elhunyt, s az ő húga Hedvig (Jadviga) ma is a lengyel királyi család legnagyobb tisztelettel övezett szentje.
Könyvünk a magyar Anjou Liliom képviselői előtti tisztelgés, akiknek szobra méltán díszíti a Hősök terét."A Könyv Magyarul!


Letöltések Liliom és kard ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Liliom és kard ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  192
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  122 gr
  ISBN:
  9786155476877
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613978 / 1146530
  Series:


  TAGS:
  Online Liliom és kard ebook, könyvet Liliom és kard FB2, Download Liliom és kard PDF , Download Liliom és kard MOBI, Online Liliom és kard könyvet, ingyenes letöltések Liliom és kard IPhone, Online könyvet Liliom és kard PDF, ingyenes Liliom és kard DJVU, ingyenes letöltések Liliom és kard TXT, letöltések Liliom és kard RTF, Online Liliom és kard FB2 , e-könyvet Liliom és kard letöltések TXT, ingyenes Liliom és kard letöltések könyvet, e-könyvet Liliom és kard download MOBI, letöltések Liliom és kard IPad, olvas Liliom és kard MOBI, olvas Liliom és kard DOC, ingyenes Liliom és kard AWZ, Download e-könyvet Liliom és kard iPad , ingyenes Liliom és kard DJVU, Download Liliom és kard e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Liliom és kard DVD, olvas Liliom és kard TXT, Book Liliom és kard letöltések DJVU, Liliom és kard letöltések könyvet ingyenes, Liliom és kard letöltések könyvet pdf ingyenes, Liliom és kard pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Liliom és kard pdf ingyenes, Liliom és kard letöltések könyvet epub ingyenes, Liliom és kard ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply