Leírás és értelmezés

Buda Attila - Nemeskéri Luca - Pataky Adrienn - Leírás és értelmezés

A Nemes Nagy Ágnes halála után negyedszázaddal összeállított kötet tanulmányai tovább bővítik a Petőfi Irodalmi Múzeum Kézirattárának tulajdonában lévő, az Újhold folyóirat szerzőihez kapcsolódó szövegek vizsgálatát a filológiai, illetve az irodalomtudományi szempontok alkalmazásával. A sorozat két előző darabjában tárgyalt szerzők mellé itt felsorakozik Pilinszky János és Mándy Iván is, teljesebbé téve az újholdasok műveinek, illetve azok interpretációjának megismerését. Míg a Pilinszky testábrázolásával kapcsolatos írás a gazdag értelmezői hagyománnyal rendelkező versek újraolvasására törekszik, addig a Mándyt tárgyalóban kevésbé ismert novellák felidézésére kerül sor. A költészet, ahogy az eddigiekben, e gyűjteményben is hangsúlyosabb, de Nemes Nagy Ágnes egyik fontos esszéjéről és verseinek kiadástörténetéről ugyancsak szó esik. Két tanulmány olvasható Lakatos István lírájáról: az egyik a politika és az irodalom viszonyát, Lakatos 1956-ot megelőző és a forradalom alatti tevékenységét dolgozza fel, a másik pedig megmutatja hosszabb versciklusa keletkezéstörténetének bevonásával a személyes élmény tárgyiasított irodalommá alakulását. A kötet második, nagyobb egysége szövegközléseket tartalmaz. Kuriózum Nemes Nagy Ágnes Babits Mihályról szóló, bőséges magyarázó jegyzetanyaggal ellátott színpadi játékának közlése, amely megerősíti Babits újholdasokra gyakorolt hatását. Ezt követi Lengyel Balázs korábban csak folyóiratok oldalain megjelent, 1950 előtti kritikáinak, esszéinek sorozata. A kötetet Pilinszky János műveinek és befogadásának reprezentatív bibliográfiája zárja, amely a 2001-ben megjelent előző gyűjtést egészíti ki, azt kiterjesztve a 2015. év végéig.A Könyv Magyarul!


Letöltések Leírás és értelmezés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Leírás és értelmezés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  492
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  788 gr
  ISBN:
  9786155047992
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2690619 / 1160906  TAGS:
  Online Leírás és értelmezés ebook, könyvet Leírás és értelmezés FB2, Download Leírás és értelmezés PDF , Download Leírás és értelmezés MOBI, Online Leírás és értelmezés könyvet, ingyenes letöltések Leírás és értelmezés IPhone, Online könyvet Leírás és értelmezés PDF, ingyenes Leírás és értelmezés DJVU, ingyenes letöltések Leírás és értelmezés TXT, letöltések Leírás és értelmezés RTF, Online Leírás és értelmezés FB2 , e-könyvet Leírás és értelmezés letöltések TXT, ingyenes Leírás és értelmezés letöltések könyvet, e-könyvet Leírás és értelmezés download MOBI, letöltések Leírás és értelmezés IPad, olvas Leírás és értelmezés MOBI, olvas Leírás és értelmezés DOC, ingyenes Leírás és értelmezés AWZ, Download e-könyvet Leírás és értelmezés iPad , ingyenes Leírás és értelmezés DJVU, Download Leírás és értelmezés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Leírás és értelmezés DVD, olvas Leírás és értelmezés TXT, Book Leírás és értelmezés letöltések DJVU, Leírás és értelmezés letöltések könyvet ingyenes, Leírás és értelmezés letöltések könyvet pdf ingyenes, Leírás és értelmezés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Leírás és értelmezés pdf ingyenes, Leírás és értelmezés letöltések könyvet epub ingyenes, Leírás és értelmezés ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply