Küzdelem Erdélyért


E könyv a magyar-román viszonyt és az ehhez elválaszthatatlanul kapcsolódó kisebbségi kérdést vizsgálja az 1940. augusztus 30-án kihirdetett második bécsi döntés és a háborúból való 1944. augusztus 23-i román kiugrás közötti időszakban.
Műfaját tekintve diplomáciatörténeti mű. A fő hangsúly a kétoldalú viszony alakulásán, a hagyományosnak számító politikai-diplomáciai aspektusok elemzésén van, a kisebbségi kérdést ennek függvényében tárgyalja. A kötet nem csak a téma kutatóinak, hanem az Erdély sorsa iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönségnek is jó szívvel ajánlható. A második bécsi döntésnek és az ezt követő négy évnek ugyanis napjainkig ható következményei vannak, és mind a magyar, mind a román köztudatban elevenen él az emléke. A magyar és a román levéltárak anyagai, a diplomáciai okmánytárak, a szakirodalom, a sajtó, valamint a korabeli szereplők visszaemlékezései alapján megírt mű ezért a mára nézve is sok tanulsággal szolgál. Egyben segít eligazodni a 20. századi magyar-román viszony bonyolult szövevényében, ugyanakkor hiteles képet fest az Erdély birtoklásáért folytatott küzdelem egyik legizgalmasabb, sorsdöntő időszakáról.A Könyv Magyarul!


Letöltések Küzdelem Erdélyért ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Küzdelem Erdélyért ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  336
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  362 gr
  ISBN:
  9789630593069
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2234849 / 1093865  TAGS:
  Online Küzdelem Erdélyért ebook, könyvet Küzdelem Erdélyért FB2, Download Küzdelem Erdélyért PDF , Download Küzdelem Erdélyért MOBI, Online Küzdelem Erdélyért könyvet, ingyenes letöltések Küzdelem Erdélyért IPhone, Online könyvet Küzdelem Erdélyért PDF, ingyenes Küzdelem Erdélyért DJVU, ingyenes letöltések Küzdelem Erdélyért TXT, letöltések Küzdelem Erdélyért RTF, Online Küzdelem Erdélyért FB2 , e-könyvet Küzdelem Erdélyért letöltések TXT, ingyenes Küzdelem Erdélyért letöltések könyvet, e-könyvet Küzdelem Erdélyért download MOBI, letöltések Küzdelem Erdélyért IPad, olvas Küzdelem Erdélyért MOBI, olvas Küzdelem Erdélyért DOC, ingyenes Küzdelem Erdélyért AWZ, Download e-könyvet Küzdelem Erdélyért iPad , ingyenes Küzdelem Erdélyért DJVU, Download Küzdelem Erdélyért e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Küzdelem Erdélyért DVD, olvas Küzdelem Erdélyért TXT, Book Küzdelem Erdélyért letöltések DJVU, Küzdelem Erdélyért letöltések könyvet ingyenes, Küzdelem Erdélyért letöltések könyvet pdf ingyenes, Küzdelem Erdélyért pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Küzdelem Erdélyért pdf ingyenes, Küzdelem Erdélyért letöltések könyvet epub ingyenes, Küzdelem Erdélyért ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply